Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Monday, August 27, 2012

abah masuk hospital raya ke 3

 
Tangisan petang raya ke 3
Airmata yang mengalir ni memang tak dapat ditahan lagi...kesedihan...sayu..
abah menanggung kesakitan..anak-anak pun terasa kesakitan..
Alhamdullilah..masa abah sakit dada tu kami semua adik beradik ada disamping abah...
Yup..jua..adik-adik yang menemani abah mungkin membuatkan abah lebih kuat...
Umi memang tabah...sanggup bersengkang mata dihospital..kesian melihat kakinyer yang bengkak semasa menjaga abah..pergorbanan tu akan diberi ganjaran oleh Allah swt.
 
Masuk tempat abah berehat.. usap-usap kepala abah..kaki abah... cium pipi..
tengok abah macam tak tertahan menaggung kesakitan... Minta jua ambil air bacaan yassin..
Alhamdullilah..makin kurang sakit katanyer....
 
Abah ditahan diwad.. keputusan dari Hospital Besar agak lambat diberitahu..
pukul 1pagi we all berkampung dihospital... cucu-cucu atuk berlari sana sini...
mungkin tak mengerti kesakitan dan kesedihan...
 
Tapi Qaseh..bila dapat tahu atuk sakit..dia pulak meraung...adoi...mama jadi gabra...
qaseh memang sensetip orangnyer
 
Biar la berhabis duit untuk insan tersayang....
abah makin sihat..kami adik beradik masih berulang alik datang melihat abah...
Bergilir menjaga..
Tenung wajah abah yang sakit... hati rasa sayu..airmata pasti bergenang....
 
 
Nie turn masa saye & sarijua jaga...
bagi abah rest...

ramai adik beradik abah yang berkumpul..
suke abah..ceria..
alhamdullilah... makin erat dan utuh ikatan kekeluargaan...
 
 
 
 
Qasehmansya: Semoga abah cepat sembuh..makan ubat...jangan buat kerja berat-berat..we love abah..
hati makin sayu bila duduk berjauhan... Cepat rumah siap.. nak ajak abah berehat kat rumah baru kakyong n man... Bilik special..:)

Hotel RegaLodge... 3hari 2malam... wif luv

 
raya ke3..
Kami adik beradik menyambut raya dengan tangisan...
tangisan takut kehilangan abah tersayang..alhamdullulah..semua selamat..
3hari berkampung dihospital Ipoh..
 
check in di Hotel RegaLodge..
Biar la berhabis duit untuk insan tersayang....
abah makin sihat..kami adik beradik masih berulang alik datang melihat abah...
Bergilir menjaga..
Tenung wajah abah yang sakit... hati rasa sayu..airmata pasti bergenang....
 
Bila abah dah sihat.. baru hati we all ceria..
abah kena makan ubat...baru hati anak-anak tenang..
 
snap...Pic..hati sudah gembira...wajah pun dah berseri..huhuhu
 

 
 
 
Opssss...Love This Pic..
lalalala..ciuman Mr.Suami...ehem..ehem...
Tq Bona...wina yg tulun amik gambar...



Tudung nie memang best pakai.. cantik
macam kena cari color pinky pulak....:)


Qasehmansya: raya tahun nie tak best... sebab banyak abis masa kat Hotel N Hospital...

Tq mr.suami yang sanggup menemani...meredakan hati yang gundah gulana..
 
Lelaki terbaik ini suami saya..love u sayang

Raya ke 7...Nak balik Rumah

 
tak horeyyy mana la..raya ke 7 nak balik rumah..
sedih... almaklum la abah baru keluar hospital...
sabtu tu dah nak balik..
 
so sepanjang perjalanan..pening..sampai gua musang.. ayooo..ada 4 excident belanggor...
alhamdulliah we all selamat sampai....
 
 
We look kotak-kotak
 
heehehe..
 
sporting mr.suami nie.. dia pun nak beli kemeja kotak-kotak...
 

 
tq mr.suami nak berposing-posing...
 

sukenyer gambar nie...
 
love u en.suami...
 



perjalanan yang boring bila nak balik rumah..
jem pun x kena..
tp kalau line sebelah jangan kata.. 30km jem tak bergerak...
Ehem...sunglass baru ker sayang?
spek baru nie... masa g jusco tu rembat satu.. Mr.suami pun tergoda..
so rembat berduet la...
 
untuk 2pasang ni after less Rm5++..
 



selamat sampai kat pintu gerbang Jerteh...
so beli lemah 2 batang untuk makan malam....
 



Qasehmansya: menghitung hari untuk hari raya korban....boleh gitu?
 
Nie gambar raya ke 3..
pakatan adik beradik mau lawan boling..
lawan ikut couple... compem mansya punyer group menang....
yes.. memang stike laki ku bila baling..so sorry yer pn.sarijua...kalah sudah pasti..
 
Memang happening weh... macam2 gaya..yang frust masuk longkang ialah adikku wina,haikal n sarijua..hehehehe
 
 
posing dulu sebelum g Jaya Jusco..
baju baru..
team kitaorang warna hijau...
 



Nie posing dengan anak-anakku..
 
Adam yg sangat friendly...miss u adam...
 




Tengok qaseh..geram jer mama tengok dia buat muke cam tu..
erkkkk...
 

 
My Love.. juara main bowling.. 7 kali strike..:)
 


LOvE This PiC..
 
Hehehehe:P

 
Suami yang sangat sporting bila isterinyer ajak snap gambar...
tq dear..
 
 
dengan Pn.sarijua yang kalah main boling..

Qasehmansya: Happy bila dapat berkumpul semua famli....

Sunday, August 26, 2012

Raya 2012


Pakatan adik beradik taun nie..akan berkumpul raya pertama di Perak..Plan baik ini dijalankan agar we all akan berkampung lama at Tapah..hehehehe... akal baik punyer...
so Raya pertama di rumah MIL...so abis solat raya..lepaking wif famili at losong.. kami 3 beranak merentas lautan samudera jalan raya.. 5jam... tanpa jem yg teruk..:P

so sampai jer Cameron.. no mood nak singgah2.. hati ku sudah di perak..Mee tomato..lomang...rendang dah penuh dalam otak... best ooo.. selamat mendarat dekat pukul 6petang...
Apa lagi..paluan kompang menyambut kedatangan kami dari jauh..:P
Tengok muke ayahanda n bonda... :) ayahanda pakai baju melayu yang anakanda pos dari jauh...

Adik Sarijua pun udah ada..nyibuk makan mee kali ke 3 agaknyer... sibuk tul... Memang best..x sempat nak snap.. laki bini dah lapor...makan2 sambil bergosip... banyak cerita..adikku babat@haiqal pun kuat bergosip...hahahaha layankan jer.....

Tema color ijau tahun nie..
Hijau lumut oke..Tensi gan qaseh yg tak mau bergambar.. lari sana sini... so mama yg nak control ayu ni malas nak kejar sana sini....
nanti kena g studio untuk bergambar..
 




Yang nie 2nd raya.. nak g berjalan ni.... so tema biru.. wif sarijua.... and bona.... sepesen tak muker kitaorang... yang tudung purple tu manyak kayo punye olang...duit kepuk2 ooooo....


Lagi... gambar kenangan.. adam pun nak tumpang berpose....


yang nie sangat sepesel... datin saripah..:P
My mum..maintain u... cucu dah 4 weh....





Dengan Mr.suami.. Biru..Qaseh mana?
Hilang lagi... tension lagi mama...
 

Onthe way nak g kampung- Chenderiang...
 
mak sedara n cousin buat mee kari.. memang terbaek la...
tq enda n k.pah... sodap....

Qasehmansya: tahun nie tak tangkap gambar beramai-ramai... raya ke 3 ayahanda tercinta masuk wad..we all berkampung at hospital... nanti sambung entry lagi....

Wednesday, August 15, 2012

minggu yang sangat emo...

Ntah.... asyik nak bergenang je air mata ni... mengada-ngada...lantak la nakkata ape.... tu la rajin sangat blogwalking.... terjah blog2 yg sedih..sampai aku terikut emo...
emo nak raya satu hal.... x mau cite..kang meleleh air mata.... ni pun tengah bergenang-genang.... x ada mood raye kah? baju raye dah abis ratus2 shopping sampai nak tercabut lutut... yer tu masa shopping..x hengat ape.... now mood aku x berapa baik dalam erti kata lain emosi x stabil.....
fullstop..

Sunday, August 12, 2012

Bara Cinta Ramadhan - Tonton Full Malay Movie Online


Dari kawan diFB kata cite ni best.... x tergerak lagi hati nak tengok... sampai la mr.suami saya kata cite ni best n ngaku bergenang airmata.... wahhhhh ni nak kira best ni...nak tengok la..semalam termiss dah.... layan jap...


Bara Cinta Ramadhan - Tonton Full Malay Movie Online

Qasehmansya

sedondon sangat ke kiteorang....

t

Shopping yang tak sudah2... tu yang kaki naik lenguh-lenguh...
tapi best taun nie.. suamiku sangat sporting sebab tak kisah tengok si isteri yang gigih memilih baju..:)
Tq yer...

see baju kat bawh ni colour ijau... qaseh n me baju kotak-kotak yang sama..
i like....

 Tahun ni tema raye famili kecik we all... colour ijau....dari baju kurung sampai
kemeja kunun2 wat sedondon... tu...tengok pic kat atas tu... mama n qaseh baju kotak-kotak... papa plak t-shirt playboy..... erkkkkk taun ni srmua brand baju en.suami brand playboy..... jange jd playboy sudey.... :

Oh..terkezut bila en.suami pun nak sama..kikiki gigih jugak en.suami ni..
:P
tema kotak-kotak warna marron.. saye brand dari lady like..
en.suami plak plak brand dari playboy.. 




Yang nie plak papa punyer t-shirt playboy color biru..(hadiah dari wife dia nie)
qaseh pun mama cari t shirt color biru yang sama...
sedondon juge...


Taun nie qaseh mintak topi..
Topi yg harga 25 hengget ni pilihan hati qaseh :)

Taun nie rezeki qaseh murah.. papa+mama banyak beli untuk qaseh sebab baju lama byk yang tak muat.. hehehe tu sebab kena ganti yang baru...
termasuk suar jeans.. sendat bahagian perut..




Qasehmansya: Untuk Anak tersayang.. Mama+ Papa sanggup buat apa saja..Luv u so much dear..
bagi kitaorang Anugerah nie cukup terindah yang tiada gantinye...
Best taun nie beraya bertiga..InsyaAllah next year ber4

Raye Part 1 :-)


chiffon... 

tu la gatal sangat nak masuk butik humaira ekslusif ni....
amik ko... fulus terbang... 2 helai tudung ni boleh beli sutera... 
nak nyesal x da guna dah.... huhuhu...
beli sampai sakit kepala semalaman...hehehe......


harga chiffon nie rm190 untuk sehelai...
tapi promosi raya.. 2 helai rm 260... tu yang terbeliak biji mato eden tu....

Nie ler tudung yang membuat kepala ku berpusing ting tong..
Ntah ler... ikut hati sangat...
suami ku kata bukan selalu(tu ayat nak sedapkan hati isteri)
ayakkkk.... 


Butik Ariani pun ku terjah jua.....adoiyaii..sale 80% nak wat cam ne....
buat sangat sale..yu yang kaki ku gatal nak masuk....


Tema we all taun nie warna ijau... saya n suami memey sedondon la... Hijau lumut... untuk my dotter lak tak da size untuk qaseh..huhuhu maklum la perut qaseh kan bulat...sian dia...
so cari punya cari... nie la yang dapat.. harga boleh tahan...
ada sulam manik tu yg qaseh suker... jangan tercabut sudey.. :)



Yang bawah nie la color pulihan si suami isteri... kain tenun dari JM nie pilihan suami..so wife dia follow jer...
saye pun sekang tengah g tempah manik-manik kat tangan....(budget rm50 untuk manik tu)
sebab kosong sangat so kena la menambah manik2 gitu...



kat bawah nie pulak tudung pilihan hati..
tapi hanye ada kat butik Bangi jer...
cantik yang color ijau n hitam....
harga not bad la...rm 100 untuk soffiya V shape nie.....
nak kirim sape ek....





big hug big luv
ps: ayaikkk... memey duit macam air la bulan nie... maybe sekali sekala nak menyopping....
minggu nie saja 4x g KB mall..mana fulus tak terbang...