Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Thursday, September 29, 2011

Asyik Ingat Rumah jer

Sumber: Internet
 Aduh..... Sejak semenjak nie petang2 jer sure kena cari idea nak 'solek' rumah macamane.. Kena plan awal-awal... so every evening sure g round2 mencari idea...
Nie gambar kat atas nie dapat melalui internet.... lebih kurang pattern umah saya plak..(memanjang) Cun jugakkan warna grey nie...


Bolder nie buat saya terpaut hati... :)



Satu lagi bila dah ada rumah sendiri... Nie la idaman saya..~GAZEBO... Ya ampun...lawa sangat... saya sekang tengah ngumpul2 duit nak beli nie... yang nie boleh tempah kat kedah... Harga Rm27++... wah...kayu cengal... pada saya sangat murah sebab saya pernah suvey..harga semua sekitar rm4+++ huh.... harap2 impian saya tercapai.... Amin..

RM29++

Idaman hati.... Agak2 kat KOTA BHARU kat mana mau intai-intai yer
yang nie Rm5299... Grrrrrr mahal nyer... tapi kena la dengan hasil yang indah nie


http://www.warisanhakhi.com/index.php/promosi-gazebo.html

BigLove n Hug
qasehmansya

Nyanyian Qaseh..lalalalala


Qaseh nyanyi lagi hapy birthday... ngehhhh.... chumel sangat.... sepenuh perasaan okey... Layan jom..sajer record buat  kenangan terindah masa Qaseh pelat.. :)
video



Biglove n hug
mamaqaseh

Thursday, September 22, 2011

Bila cikgu Mula berseni...

Cikgu kena kursus 5 hari... Horeyyyy!!!!
Cikgu ada bengkel..horeyyyy...


Yang nie stabail..hasil kerja saya la.... hehehehehe
lama dah tak menunjuk bakat.......


 stabail nie ramai yang nak....tapi sori la...saya nak bawak balik stor seni saya..hehehehehe


Catan oleh group saya....


Gasing mudah..... Horeyyy siap jugak....

Hasil kerja cikgu lelaki..Bapok besar stabail dia...

Topeng ! weeeeeee cikgu dah macam budak2 dah




Dapat jugak la ilmu untuk KSSR tahun 2....  :)

Rumahku syurgaku....


Nie dia punyer wakaf.. I like...
Wahhh...tajuk tak boleh tahan....Bukan rumah saya oke... nie rumah kawan kepada saya... Grrrrr...Awesome tengok rumah nie .. N tak sabar nak wat rumah suda...

Betul la tanggapan ku bila tinggal kan sini...majoriti rumah yang besar2 milik cikgu.... Cikgu2 sini memang memiliki rumah banglo yang besar....(Gerrrrr....mampukah aku) Sini memang kurang kawasan perumahan tu la pasal banyak rumah2 mewah...tp sangat mampu bila dorang semua dah berkerja 20tahun keatas... so saya kena tunggu 40 thn lagi ker nak wat umah...

jom layan gambo nie.. Thanks pada k.na( bagi snap gambar kat umah dia yg 80% dah siap)


Nie bahagian depan.. I like.. tu yang kat bumbung tu dipanggil 'tunjuk langit'      
 Hati saya sangat berkenan dengan patern depan rumah kak.na nie... Memang kalau boleh nak sama sikit dengan patern rumah nie.... :)

Yang bahagian depan nie guna kayu cengal.. Memang mahal...

Yang dinding nie sebenarnyer ada texture batu( oh..memang cantik)    









 kata empunyer tuan rumah... untuk seluruh ruang tamu dia mengunakan 20tin (1 tin rm250) waaa.... mahalnyer...walaupun hasilnyer sangat menarik dan cantik


 yang kat atas nie siling kayu.. AWESOME... sejuk masuk rumah nie... sekarang nie orang memang gila pakai syiling kapur..lain pulak dengan tuan rumah nie...(harga pun berbeza gan siling kapur) sangat la lawa....

Pintu color dark brown nie pun nampak cun...

Nie dari sudut ruang keluarga.... nampak tak sangat cantik...Siling kayu nie..  

 Nie plak kabinet dapur+dengan almari ready made rm12ribu... Oh..mahalnyer... tapi puas hati... tu la kata tuan rumah... pada saya memang berbaloi2 la kalau banyak duit....

Nie ruang Keluarga... tengok tak kabinet yang kat atas tu( termasuk gan pakej rm12ribu) tu...


Bahagian Bilik Tidur utama yang penuh dengan batu2 halus yang memang cantik...   

Pintu Utama yang penuh dengan Ukiran... Frame pintu sebijik macam rumah saya..Lalalala suker2




 Minat betul dengan ukiran kayu Bismillah tu... mana nak cari yer.... :) nampak gaya kalau ikut patern umah akak nie kena menambah dekat 100k lagi la.... Grrrrr Tidak la...

 sangat la tak sabar nak membina Rumah... Memang prose tu makan masa yang lama..contoh rumah nie kata tuan rumah tahun lepan bulan 3 start tapi tak siap2 lagi... :) so maksudnyer rumah saya nanti next year pun tak tentu siap lagi... Ya Allah permudahkan la urusan Rumah ku nanti Amin.. 





Wednesday, September 21, 2011

Art work Qaseh... oh My swetie pie

 

 Oh...bagi saya biar orang kata tak cantik pun hasil kreatif Qaseh nie.. so what..? Qaseh baru masuk 3 years old...bagi saya seni itu indah... :) mama bangga dengan hasil kerja Qaseh..
Bila Qaseh start mewarna dia sangat:
-Tekun
-bersungguh-sungguh
-bangga dengan hasil kerja dia..
-sayang hasil kerja dia

A picture is worth a thousand words
 
Terharu dan bangga tengok hasil kerja qaseh...
semangat nak menyiapkan mewarna tu yg best....
 


Lowenfeld (1975) percaya bahawa setiap kanak-kanak dilahirkan kreatif. Penyataan ini disokong dengan sifat semula jadi kanak-kanak yang gemar meneroka, dan penuh dengan perasaan ingin tahu.

tekun mewarna...suruh berhenti tak mau oooooo...../




hasilnyer..tengok qaseh warna huruf DOLPHIN...


Hehehe...smile Qaseh

Puji kasi up sikit...Qaseh pun happy..

“Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up.”
 
 
BigLuv
Qasehmansya 

Saturday, September 17, 2011

Hantu Bonceng.... layan jom...sebelum diblock ...korang boeh tengok ka tsini...

Layan jom movie nie.... me tengok dah masa raya hari tu...sesapa nak komen boleh kat bawah nie ok..
kebanyakan Filem nie dah di block oleh astro dlm youtube... sebab apa...korang fikir sendiri... yang nie baru upload..sbelum nie dh diblock..


yang bawah nie semua tak dpt tgk dah...













Tuesday, September 13, 2011

Sambut Birthday Qaseh

11 september 2011
yup....Qaseh dah 3 years old...
But sedih jugak la menyambut ber3 jer..
selalu buat di kampung bersama adik2..
Ada dorang..baru la terhabis kek..
But tahun nie... siap paksa memaksa kek yg besar nak abis..
Huh... Qaseh yg baru sihat langsung tak nak habiskan... :(
kek white chocolate macadamia( best jugak)

Lewat 2hari menyambut birthday qaseh....
kesian...my Qaseh tak sihat..Fever teruk....
So we all sambut ala kadar jer...
semalam makan kecik2 kat pizza hut...
hari nie sambut n potong kek kat umah...


3 candle for Baby,
On her birthday cake,
One love pat – a soft one,
One hug and one shake;
Then one kiss with love
That can never be told,
All these for our Baby


 wahh...qaseh memilih kek kat SR... grrrrr mau kek yang 3d lol..... :)
Nanti kalau kita buat party yang 'grand' kita beli yg nie oke.... so yg nie 3 org jer nak sambut... 1kg pun tak larat dah.... :D



 sambut ber3 jer la... :P






You are the poem
I dreamed of writing
the masterpiece
I longed to paint.
You are the shining star
I reached for In my
ever hopeful quest
for life fulfilled..
You are my child.
Now with all things
I am blessed.
 

 Serius memang tak makan byk... sepotong sorang pun tak abis... patut beli 3 slice jer...

 Mama bagi Qaseh..suker tak?


 mama & papa love u darling..
Love u so much.. 


Moga jadi anak yang solehah Dunia dan Akhirat
We love u