Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Thursday, January 10, 2013

kekasih lama datang kembali..

Perghhh..tajuk tak boleh blah la..
lepak petang nie dapat baca artikel ni..tak da kena mengena dengan yang hidup atau yang mati yer...

artikel dari blog tentangcinta nie....

Dulu, anda pernah berkenalan rapat dengan seseorang. Dia seorang kekasih yang baik, caring, dan pandai mengambil hati anda.
Tetapi disebabkan si dia ingin sambung study di oversea, perhubungan anda berdua terhenti di situ. Masing-masing membawa haluan sendiri. Dengan harapan, jika ada jodoh anda berdua akan berjumpa lagi.
Malangnya… Anda jenis yang tidak boleh keseorangan. Anda perlukan teman.
Selepas beberapa bulan, anda berkenalan pula dengan kekasih anda yang sekarang ini. Dia pun ok. Baik hati, peramah, dan juga pandai menjaga hati anda. Anda rasa happy dengannya.

(dipendekkan cerita…)
Kini, tiga tahun telah berlalu. Kekasih lama yang dulu sambung belajar di oversea telah pulang ke tanah air dan mencari anda semula.
Setiap hari dia akan call dan SMS tanyakan khabar. Pada waktu itu jugalah datang semula kenangan-kenangan manis di saat anda berdua bercinta masa dulu-dulu.
Anda rasa serba salah. Anda tidak tahu apakah yang patut anda lakukan.
Adakah anda patut melupakan kekasih lama ini, atau meninggalkan kekasih yang anda ada sekarang ini?


pergh..boleh buat drama nie..
tak mau komen panjang2..saja jer baca....

Ainan Tasneem - 150 Juta




sweetnyer lagu nie...
nie lirik lagu nie.. sempoi... like :)


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu


“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”

Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala

Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Qasehmansya: teringat zaman2 muda dulu...

KEGILAAN UNTUK 2012

 
 
 
SELAMAT TINGGAL 2012
 tahun 2012 banyak sangat kenangan..
suka..duka.. semua ada..
tahun yang banyak abiskan duit...
 
yerlakan org buat rumah kita pun nak buat umah..kunun malas nak nyewa.. but tak pe..tu la aset saya dan suami... sangat penat..banyak dugaan nak buat rumah.. bukan main tadah dengan kontraktor..tp ilham rasa kami suami isteri..memilih pelbagai barang sampai mangkuk tandas pun pilihan kami...
hahah.. amik ko.. master bedroom ku bermangkuk tandas kan color hitam... pintu jernih ala2 cermin tu pun pilihan hati..senang nak skodeng..hahahaha
(entry lain nanti nak snap pic umah)
tak sempat...
 
 
 
 
Samsung!!
tercapai untuk dpt note 11
pemberian suami tercinta.. Katanyer untuk Birthday Gurl..
dapat fresh roses dr cameron n kek SR...  pun dha cukup sebenarnyer.. ni kira extra hadiah la..
 
Opsss sebab apa ada 3...
ada la sebabnyer.. sebabkan saya jer pakai wassap tak best la.. so saya plak buat suprise kat suami..
hambik.. 2bijik saya bagi.. :P

kegilaan yang setrusnyer..
TUDUNG!!!
saya dah buat azam baru..tahun nie no more FNJ..
pencen dah...
 
banyak abiskan duit untuk tudung nie sebenarnyer..paling murah saya beli rm190.. tu paling murah..
now dah ada 26helai( semasa entry ni ditaip)
so saya memang tekad dan nekad untuk bersara dr fnj


Tunggu masa nak LELONG... 


kegilaan seterusnya.. Ni ha.. Ngadap cerita 'setia hujung Nyawa'
 
tak nak miss... saya suka!!!
sebab apa.. ada sebab la..biarlah rahsia...
 
muker hero nie encem bangat!! sikap dia buat saya teringat seseorang... 


kegilaan seterusnya..
 
DURIAN CREPE..
berapa banyak dah menda ni amsuk ke dalam perut..
waaa..macamana nak kurus.. penat sapu inchloss jer... tapi memang sedpa.. ada yang beli ada yg buat sendiri..memang best..
 
 
Yang ni saya buat sendiri.. Choc crepe... sedap bangat!!

 
pic yang bawah nie la DC paling terbaik yang saya pernah makan..
nak buat pun x boleh dapat senipis macam ni..macam kulit durian nipisnyer..
sedap....

Qasehmansya: haha... macamana..semua tu semua buat duit mengalirkan... tapi untuk tahun 2013 ni memang nak kurangkan la pembaziran tu... Azam yang akan menjadi kenyataan...

Sunday, January 6, 2013

Teratak Qaseh... Alhamdullilah

 
Bersyukur.....

wahhh..bukan saja bersawang... tapi ada rumah spider sudah kat blog nie..
lama nyer tak hupdate! choiiii..
bz..bz pasal bab2 rumah yang tak khatam lagi.....


syukur..rumah teratak ku hampir siap.... horeyyy..syukur

nak tengok rumah yang dah siap.... baru jer beli sofa..katil dan meja marble.. duit pun terbang macam hangin... hati pun hangin...lalalalala
berkat kesabaran suami isteri..meredah onak duri... rezeki Allah dan dengan izinnyer dapat kami duduk rumah pada 1.1.2013.... syukur jodoh ku bersama suami tercinta dilimpahi rahmat dan rezeki...


nie meja makan... banyak cekik darah ooooo...
 
rm4800..terkezut tak dengan harga... tekak punyer bertekak dapat kurang rm3800
hebat tak....hebat la..sebab i jual mahal...
 
 
 
nie sofa leather rm 4k++ yang ni pilihan ke2 selepas pilihan 1st tu tak puas ati sbb leather dia ada gores dan menang..hihi..so tukar plak sofa... color gelap sikit....
 




grill nie siap dipasang pada 3hb januari 2013...
 
rock iron roses ni pilihan hati saya... cantik kan




yang nie plak sofa dari Macazo.. Pilihan hati n duit sendiri..(duit tabung)
 
nampak kecik tapi besar bapok... hihi
like la bantal kecik2 tu..kat situ jer abis dkt rm150 kumpul bantal cumel


set katil VONO ni pilihan Mr.Suami..
cantik..harga pun cantiks...



 
Qasehmansya: syukur alhamdullilah.. atas usaha dan rezeki dariNya... saya kini bahagia bersama suami dan anak tercinta... pada 'makhluk asing' tu tolong jangan ganggu kebahagian keluarga kami.. Amin... doakan kami bahagia hingga akhir hayat....