Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Thursday, September 8, 2011

Rara Zikry... gadis cantik....

Zarith Nadhira Binti Mohamad Zikri (Rara Zikry)




Tadi kisah gadis cantik ni keluar diTV3.. WHI..sangat sayu bila dengar kisahnyer....
Macamana terjadi..dan macamana nak bantu..... lagi nak baca kisah Rara Zikry... 

sama kita doakan agar cepat sembuh.. Amin....Besar Dugaan dan Ujian dariNya

 sedikit petikan dari sumber:
On that date, 19th March 2010, Lanie, Rara and kawan-kawan yang lain plan nak spend time together. Alaaaa, biasala hujung minggu. Ada yang pergi camping, ada yang pergi shopping, ada yang pergi clubbing, but they choose to go for cycling. Diorang pergi kat area Mahkamah Shah Alam tak salah aku. Ada orang cakap tempat tu keras. Tak tahu lah, orang cakap. Semua tempat kat Shah Alam pon keras, nak nak rumah teres kat Seksyen 2 tu. Melayu buat terok sungguh. Eh, tapi Lanie pon pernah cakap tempat tu keras. Okay, back to our topic. Diorang pon enjoy cycling kat situ. Out of sudden masa tengah have fun, Rara terduduk and sesak nafas. Yes, diorang sedia maklum tahu yang Rara ada asthma, dan mungkin ni asthma attack yang normal. Rara minta hantar dia pergi hospital terus sambil tahan sesak nafas tu. Masa kelam kabut tu, Lanie suruh kawan dia ambil kereta while Lanie tanya Rara nak dia buat CPR tak memandangkan Lanie tahu how to do it. Tapi Rara cakap tak payah and terus ulang minta hantar dia kat hospital. Masa dalam kereta Lanie sempat cakap-cakap lagi dengan Rara but then, Rara diam and mulut dia dah berbuih-buih. Sampai je hospital, doktor cakap dia dah koma. Lanie cakap doktor tu rasa masa dalam kereta dah kena dah. Imagine how will you handle the situation? Your BFF yang gelak sama-sama masa pagi tadi, now dah koma and the only thing you can do is stare at the weak body......

On 19th of March 2010, Zarith Nadhira went into coma for 2 months due to a mild asthma. Initially she was admitted at Darul Ehsan Medical Centre Shah Alam, subsequently referred to Subang Jaya Medical Centre, was admitted in ICU. Alhamdulillah she woke up from coma but was unable to speak or communicate with her parents, relatives & friends. She needs to be fed through a tube at her lower abdomen. Her hands & legs were stiff until today and she needs further medical treatment from specialists at University Hospital. Her diagnosis is Hypoxic Ischaemic Encephalopathy, in simple explanation : brain injury due to lack of oxygen because she had difficulty breathing. Hospital cost for the treatment at Subang Jaya Medical Centre came about RM80,000.00 not to include the cost at DEMC and later some other cost incurred at Sunway Hospital. This time her follow up treatment at Hospital University require intrathecal medications for her spastic episodes which would involve

1) EDM Lumber Drainage Kit, Qty 1 costing RM900.00 per unit
2) IT Baclofen test doses 1ml/vial (50mcg/ml) Qty 3 costing RM115.00 per unit
3)Intrathecal Drug Delivery Package
i.e Synchromed Programmable Pump, Two piece catheter kit, Tunnel rod Qty 1 costing RM45,000.00
4)IT Baclofen 20ml/vial (500mcg/ml) Qty 1-2 vials /mth costing RM670 per unit


gambar bersama ibunya..Indahnyer ciptaan Tuhan





KINI RARA TERLANTAR SAKIT...SEMOGA CEPAT SEMBUH

5 comments:

Daniel Adie said...

Semoga beliau cepat sembuh...

QASEH MANSYA said...

Amin....

Fendy said...

kesian die kan.....semoga beliau cepat sembuh...

linda a.k.a ibusumaiyah said...

Didoakan dia cepat sembuh...sayu tengok gambar dia yang last

Unknown said...

Salam dear, kami sekeluarga ingin meminta jasa baik anda untuk delete gambar-gambar di atas. Arwah sudah meninggal sejak 1st December 2011 dan sehingga sekarang kami masih mencuba sedaya upaya untuk mendapatkan kerjasama semua untuk menurunkan semua gambar-gambar arwah di blog-blog. Harap anda dapat memberikan kerjasama.. Terima kasih, May Allah bless you for your kindness :)

Post a Comment