Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Thursday, January 30, 2014

Cucur atkins..memey havoc

Nie resepi atkins guna bio protein paling sedap....
Cucur ikan bilis... Cube try..kompem x nyesal

Bahan2
2scoop bio protein
Sebiji telur
Ikan bilis
Bawang merah
Garam
Daun bayam
Campur semua..letak sikit air nak larutkan bio protein..
Goreng garing dan sedikit leper(ranggup)
Perghhh..diet atkins ni memang best sbb bileh makan cucur ikan bilis... Bagi yg lapar mmg best...


Cookies untuk Diet Atkins

Sejak ada bio protein nie best sikit nk buat menu atkins..  horeeyyy...lompat bintang.. lagi 4kg nk turun punyer la payah...
Kalau ikut berat asal sekg lagi je pun sblm preggy...tp target nk kurus lagi   

Ok resepi simple tp sedap

1biji telur
2scoop bio protein
Garam
Pal sweet
Sedikit coklat rice@kalau fasa lain boleh letak badam sikit kot...
Separuh keping slice cheese

Gaulkan tepung dan telur (tak perlu pukul..base dia cm buat shell kulit tart)
Masukkan garam, sedikit pal sweet, coklat rice tu dan slice chesee

Uli bagi rata..
Bentukkan sesimple2nyer..
Macam pic kat bawah ni.... dan bakar selama 20minit jer..

Rasa not bad.. kalau byk coklat rice lagi sedap tp saya x berani bubuh byk2..takut ketosis x da pagi esok..hihi

Bentuk mcm biskut chip

Bentuk simple2 je

Siap bakar...

Nie la bio protein bagi yg tak tahu

Next time boleh buat tat cheese la 
Ala2 diet atkins .  Sure jadi...

Kek coklat atkins

Resepi kek coklat atknis utk bf mum..

Maybe untuk fasa 1 pun boleh kot..kurangkan serbuk coklat tu....

2biji telur

1scoop bio protin
Sepeket sweet@splenda
Sedikit cream of tatar
3sudu minyak jagung
Sesudu kecil serbuk van houten

Cara2nye...
Pukul telur sehingga kembang
Dalam mangkuk lain cairkan serbuk coklat dgn 2sudu air panas dan minyak..

Kemudian campur dlm telur yg dipukul kembang dan masukkan bio protein serta pal sweet.. (nak tabur diatas kek pun boleh)

*kalau nak sedap boleh tambah cream chesee..tapi malangnyer stok saya x da..next week la try..

Bakar atau kukus..
Saya bakar dlm 20minit..api atas bawah 180°..

Belanja pic sikit

Bakar dalam oven atau kukus
Tak sabar sbb lama x sesentuh carbs...

Tadaa... sedap la jugak.. kalu mkn dgn whipped cream lagi terangkat kot

Sedap..bagi orang yg lapar...

Cadangan lain boleh campur dengan cream cheese..

next time nak buat cookis plak pakai bio protein...

Friday, January 24, 2014

Kek diet Atkins

Resepi untuk kek diet atkins tanpa tepung dan gula..

3biji telur
Sedikit cream tar tar
4keping slice cheese atau 80gram cream cheese (x da cream chesee ganti gan 4kpg slice cheese embrog)
2paket pal sweet (saya tabur atas kek bagi manis) @spelnda  boleh digunakan masukkan jer terus...

Cara2
Pukul 3biji putih tekur sahaja hingga bertanduk bersama cream of tar tar..

Asingkan kuning telur pukul bersama dengan slice chesee hingga gebu sedikit..

Campurkan kedua dua bahan...

Boleh bakar atau kukus....
Bakar 20minit 160°
Kukus 20minit atau hingga masak...
Bila siap boleh tabur pal sweet

Meh tengok pic.... (saya selit 2@3keping menu utk atkins diet jgk... layan jom)

Nie la oopsie atau kek telur cheesee
Tabur pal sweet nak bg manis...sedap..
Makan2.....



Yang bawah ni menu2 sepanjang atkins..

Sup Ikan dgn bayam


Ayam panggang chesee
Bayam goreng telur..sedap.mcm kerepek

Ayam panggang bercili

Yg nie beli..kfc... halal atkins...

Minuman wajib...


Mcm2 menu lagi tp dah delete pic.. nugget ayam wif cheese.. daging burger homemade.. lempeng homemade..best2
Nanti upload lagi..
Happy atkins...