Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Thursday, January 30, 2014

Cookies untuk Diet Atkins

Sejak ada bio protein nie best sikit nk buat menu atkins..  horeeyyy...lompat bintang.. lagi 4kg nk turun punyer la payah...
Kalau ikut berat asal sekg lagi je pun sblm preggy...tp target nk kurus lagi   

Ok resepi simple tp sedap

1biji telur
2scoop bio protein
Garam
Pal sweet
Sedikit coklat rice@kalau fasa lain boleh letak badam sikit kot...
Separuh keping slice cheese

Gaulkan tepung dan telur (tak perlu pukul..base dia cm buat shell kulit tart)
Masukkan garam, sedikit pal sweet, coklat rice tu dan slice chesee

Uli bagi rata..
Bentukkan sesimple2nyer..
Macam pic kat bawah ni.... dan bakar selama 20minit jer..

Rasa not bad.. kalau byk coklat rice lagi sedap tp saya x berani bubuh byk2..takut ketosis x da pagi esok..hihi

Bentuk mcm biskut chip

Bentuk simple2 je

Siap bakar...

Nie la bio protein bagi yg tak tahu

Next time boleh buat tat cheese la 
Ala2 diet atkins .  Sure jadi...

No comments:

Post a Comment