Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Friday, April 19, 2013

silent reader vs followers

Blog ni tuan tanah buat untuk diri sendiri,suami,anak & followers.... or silent reader yang berminat oke... bukan pada yang datang tapi setakat nak menganggu kehidupan saya..so datang untuk membaca sahaja ok,.tq to followers yang datang membaca blog tuan tanah...yang tak berminat atau x suke anda tidak diundang...sekian.


Wednesday, April 10, 2013

Tq Mr.Hubby

Oh....no... Baru masuk 9weeks...tapi ntah la..mood x berapa..ok..semua bau x boleh masuk kat hidung... Tapi x jugak muntah2..just loya!
Tq for My Hubby..sangat la sabar melayan moody orang pegnet ni... Thanks sayang.... Sian suamo sebenarnyer tapi nak wat camne..memang masa pegnet yg suni mood bermalas-malasan....bila semua keje rumah mcm malas nak buat.hihihi..macam ambil kesempatan plak.. Tp nak wat camna.. Memang mood malas makin menjadi... Nasib la suami yg baik hati layan kan je... nikmatnyer dunia masaengandung ni...lalalalala.......

Balik rumah dah ada nasi goreng ikan masin..hari2 pun saya suke... Tq untuk air oren n susu yang selalu sayang belikan tu..tolong jaga qaseh jugak.. sabarnyer layan isteri dia seorang ni... Hihihi... and lastly sekali tahap kesabaran sang suami ni sangat la tinggi... bertuah la badan.

Tu sebab sayang sangat kat encik putra qaseh... (nak print screen n antar kat wechat la..)





Time ni la ngidam nak makan mcm2..nasib la mr.suami ikut je selera isteri..ajak je..semua on..
I love u la.. 

Kuat makan plak la skang ni..nak wat cam ne..asal semua sihat kan..Dalam fridge tu apa segala buah ada..dr epal, delima, anggur, kurma, kismis... tapi tu la time membeli je semangat bagai... time nk makan tak la mamasuk mulut pun.

Hadoi...



Qasehmansya: Semoga kasih sayang kami sampai syurga
Sangat bertuah dapat suami yang sangat penyabar.. 
Tuhan kurniakan satu perasaan yang sangat indah.. januari 2006

Monday, April 8, 2013

best jugak apps WEChat ni..

Qasehmansya.. iklan wechat ni menjadi pengaruh sang suami isteri ni...best bila boleh wat video call..kadang2 mr.huby dlm bilik pun sengaja usik..ape salahnyer manja2 dengan suami sendirikan. x kan org lain plk nk manja2 gan suami kita.(tetibe teringat kisah isteri org tergila2kan suami org) nanti nk wat entry mcm tu la,.. apa kes nak ingat laki org kan...) kesian pun ada...
nanti la ada masa nak wat entry panas tu..

sebelum tergoda gan wechat ni... kitaorg pengguna setia wassap... now beralih ke wechat yg lg sempoi..boleh la nak msg ngarut2 sbb free of charge ok... free just kena ada internet je n encet smart fon...
cubela..sure best apps yg ini..


Msg la apa nak msg.
Benda free..lalalalala




Dlu kami gila wassap.. skang jom tukar wechat

Thursday, April 4, 2013

i'm pregnant

Qasehmansya: Amalan yang saya amalkan dan pemakanan semasa preggy..
Dengan itu timbullah banyak amalan2, zikir2 serta surah2 yang bagus untuk diamalkan semasa mengandung, antaranya:
  • Surah Yusuf - untuk anak yang cantik rupa dan akhlak
  • Surah Luqman – untuk anak yang cerdik
  • Surah Yaasin – untuk anak yang teguh hati dan tidak terpengaruh dengan maksiat
  • Surah Maryam – untuk memudahkan bersalin
  • Surah al-Hujurat – untuk membanyakkan susu ibu
  • dan sebagainya.


Doa semasa hamil – Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.
 
pastu...
mula akan mengumpul buku and majalah pa & ma..
wajib sebab masa zaman qaseh dulu tak miss satu edisi pun...
 
 
mula makan kismis& kekacang
 
susu HL menjadi meneman saya!


Kacang Pitachio..sangat elok untuk ibu2 hamil..
 
yang ni dari Madinah..but saya ada stok sendiri dah..
 
 
try jus delima gulsan ni..
masam bangat...ada la 2sudu baru makan..oh nooo

Kurma ni daripada abah yang balik umrah..kurma nabi...banyak dah masuk perut..:)

7week.....

ok pic ni masa dekat 2bulan preggy..
tengok la sat lagi membesar bagai juara.... tak kisah la janji baby sihat..nanti kita diet semula ek...


nice day..

 
 
 
Us..
 
 
Sesuatu yang diimpikan tidak akan menjadi kenyataan kalau kita tidak berusaha... sebuah kebahagian perlulah dicari bukan.. datang dengan sendiri..
 
jalan2 dengan qaseh..


 Anak bertuah ni tumpang menyelit.. :)

Tak lama lagi berempat la.. semoga kebahagiaan milik kmai.. Amin
mr.hubby yang sangat saya sayang..(agak2 ada yang jeles ke tengok gambar ni..opsss)
 
Qasehmansya: Ya Allah, kurniakanlah kepada kami zuriat yang baik, sihat tubuh badan, elok budi pekerti, menghormati dan menyejukkan mata dan hati ... Amin.

Sayang Qaseh!! Sayang Mr.Hubby... Xoxo

Di dalam kehidupan rumahtangga, suami adalah tingkatan ketiga mulia setelah Allah dan rasul. Mengapa suami diletakkan ditempat yang begitu mulia ?. Jika dikaji dari sudut lahiriah sekalipun, seseorang yang bergelar "lelaki" itu memang mempunyai tanggungjawab yang berat dan besar. Selain menanggung nafkah, lelaki yang bergelar suami ini adalah jambatan untuk isteri mendapatkan redho Allah. Tanggungjawab sebagai ayah yang telah mendidik anak-anak sejak dari alam bayi hingga dewasa, semuanya tertanggung diatas bahu lelaki yang bergelar ayah dan suami itu. Suamilah yang terus menerus menanggung beban sehingga lahirnya zuriat bakal penyambung warisannya.

 

opssss tajuk sayang qaseh tetiba buat luahan macam sayang suami plak over tau... yer la sayang suami n my qaseh la..x da suami x da la qaseh.. and baby dalam perut..opssss..
 
 
i'm pregnat!! syukur alhamdullilah... dah 2month dah..syukur..sangat la menanti kehadiran cahayamata kali nie.. memang plan n berusaha .:P alhamdullilah Allah makbulkan doa saya...
doakan semoga baby dalam perut sihat dan sempurna kejadiannya... amin..qaseh la yang paling suka dengar berita nie..banyak sangat pantang larang bagi kat mama.. oh my....
 
-mama x boleh jalan laju..
-mama jangan minum air panas
-mama kena tutup perut... bla..bla.. bla....siap dah nak bagi nama adik nama isabella... adoiyaiii aritu sofia..now isabella..bertuah la anak mama...

 

skang kena jaga pemakanan..setiap langkah pun kena jaga...

Wajah nie la sentiasa meruntun hati mama... x dapat dibayangkan dengan kata2 yang mama sayang dan cintakan qaseh.....
sempurna ciptaan Allah yang satu ni pada saya...

2hati yang sentiasa menjadi milik saya..
syukur dengan anugerah Allah..
makin hari makin sayang makin cinta....
 
qasehmansya: Mr.Hubby makin rajin beli susu kat wife dia..tq melayan isteri yang cute miut yg bakal bolat sekejap ni.. nanti nak test larat x angkat sayang lagi....
qaseh yang makin pandai ambil hati mama... Ya Allah makin petah berkata2.. sejuk perut mama.. moga adik qashe pun macam qaseh.. nak mata.. raut pipi n bibir macam kakak dia jugak.... :)

cuti bulan MARCH

entry last week...

cuti sekolah la... before balik perak we all amik abah at KLIA... cucu dah rindu atuk..atuk rindu cucu.. Mama rindu nak shopping.. sori Mr.Hubby.. dah beli pun carpet lagi..(untuk kesian kalinya)..last corpek ni...

so cuti kali ni only KL-PERAK..

and lastly jalan cameron.. mengidam nak makan aiskrim sundae strawbery.. Mr.Hubby setuju ikut kerenah orang ngidam... horeyyyy..
pic banyak kat encet but memang x sempat upload.. ada la 2 @ 3keping jer yg ada,,nak layan pic please tengok kat instragram yer..

Yang ini yang di idam kan.... HEAVEN
 
 
BLUE.. kaki letih sebab jem la dear...

me&mr.perfect

My jantung hati... makin bijak makin cerdik..!!

Qasehmansya: biarpun kali ni cuti 5hari+1hari... cukup dah sangat2..spend masa wif my family cukup dah... dapat makan sedap2.. lepaking wit famili...
n lastly. Mr.suami yang memang ikut plan wife 100% ...

Time tulis entry ni dah loya..uweekkkk... blurppp... x kuar apa pun.... why ek.. :P

tukang skodeng..

lama x meskodeng blog sendiri..nasib ada yang rajin jadi tukang skodeng..x kisah la sape pun kamu.....yang saya jemput sangat2 dialukan...yang x dijemput pun x pe la...(saya mungkin kenal kamu...) 
entry pendek sebab taip guna galaxy tab... oh rindu nak berblog.... tunggu sehari 2 nie nak aktif balik la... :) banyak cerita ceriti ceritu saya,en.suami & qaseh..&orang baru..oh my..... :)