Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Wednesday, September 26, 2012

Fareeda.. kalau banyak duit....bestnyer..


Fareeda nyata jelita..adoi....
nie la kisah kalau dah terjebak....
kepuasan yang dicari tapi sebenarnyer lebih kepada nafsu nak membeli..sebab duit rumah tak potong lagi..ngeeeee....
 
ni koleksi saya....
..........................................................................................................................................................
hahahaha... tipu je... :(
bestnyer kalau dapat macam nie...
 
..
kredit pada tuan punyer gambaar
dr group we love fareeda
terbaek la.



Ni yang mula2 saya grab secara online.. vshape hijau n grey..
nie dipanggil brooh riben..:)





selang seminggu saya order 2 helai nie pulak...
horeyyy dapat paddlepop..
yang nie menjadi idaman ramai peminat fareeda..saya bertuah la sebab ada yang sudi nak letgo...






testing pakai g school.. :P
rasa macam ceria n mood pun best jer..


qaseh cakap...mama nampak cantik pakai tudung nie..
:P


lepas tu saya mengidam yang bawah nie pulak.... :P
rezeki...
sebab order online dengan butik x dapat..
tapi ada seorang rakan dalam group WE LOVE FAREEDA nak letgo...
horeyyy.. so tudung ni on the way ke pangkuan saya....



Alangkah indahnyer kalau koleksi Fareeda saya macam ni...:P
tapi memang mustahil sebab tak lama lagi x boleh joli sakan bile duit untuk rumah akan dipotong...huhuhu


 
Qasehmansya: dulu masa org gilakan Ariani..saya x ada satu koleksi pun... yang ini pulak menarik perhatian saya..
cukup cukup sampai disini kot koleksi saya..cukup la yerrr....

Sunday, September 23, 2012

QASEH AT SCHOOL MAMA

Kalau kerja hari sabtu..alamatnyer qaseh nie nak letak kat mana la...
kesian kan bila taska atau tadika tak buka...
 
kalu dekat gan famili oke jugak boleh tumpang kan sekejap..
Tapi allah permudahkan segalanyer..
 
GB tak de ari sabtu..weeeee...
 
suker la boleh bawak my dotter
 
dia pun dengan penuh semangat nak join mama...
 

 
Test pakai baju taska dia...:)




lepaking ata kerusi+table mama
 

 
Aksi bila bilik guru kosong...
 
 
bila dah mula bosan.. dia amik tab mama..
 
main game..koya amik gambar sendiri...
 
tengok tu..hasil snap qaseh sendiri


 
 
Qasehmansya: ayoooo... ari ahad nak datang school mama pulak.. tak nak g school sendiri.. sabar yer sayang another 1 month++ jer.. nanti boleh g praschool.. :)

Sunday, September 16, 2012

anak bertuah saya

 
entry malas...
video + gambar qaseh beriadah..
 
love u dear
video



 
Qasehmansya: bz mencari kipas+lampu untuk rumah baru.. Paip pun kena cari sendiri..fenin fenin...

Wednesday, September 12, 2012

Basikal Raleigh untuk Birthday Girl


Dialog mama & qaseh
 
Mama: qaseh nak hadiah basikal tak...basikal cantik...
Qaseh: tak nak..qaseh nak encet macam mama ..nak main game..
Mama: tepuk dahi...


 
 
untuk birthday girl tahun nie mama memang dah berhajat nak hadiah kan sesuatu...
 
Round-round 3 buah kedai...
 
Macam-macam harga... yang murah sekali rm 15+ pun ado..tapi nampak tak tahan...
But hati mama terpaut pada basikal Raleigh..memang la mahal..tapi nampak tahan lasak..:)
 
jangan tergezut..masa survey 1 kedai bikes yang sama.. warna yang sama..patern yang sama harga rm335..ayok...terjelepuk i..(hehehehe)



 Love u sweetheart..
 
Nie masa di kedai pertama yang membuatkan hati mama terpaut pada bikes raleigh ni
kat sini harganyer Rm280..tawar pun dapat rm270 tanpa bakul n loceng...
dia kata nak murah ada..dia kuar satu lagi..tapi hati n mata maa dok kerling yg bikes raleigh tu jer...
 
 
Masa testing ni tengok qaseh suke sangat..:)

 
Brand raleigh nie memay tahan..siap ada warantty 5tahun lagi..
 

 
 
Ikut hati mama nak beli yang bawah nie jugak
.
.
.
.
.
.



Minah rempit..kikiki..so cute:)
 
G kedai lain pulak..survey bikes yang sama.. Rm335..adoi...tak boleh kurang..
terus blah dari situ....
 
 
last-last buat keputusan g cari kedai lain atau patern lain...
 
tapi nasib la en suami tahu hati isterinyer..
kat kedai ni dapat Rm 250+loceng+bakul..
 
suami kata oke..setuju.!!
 
ada color pink..tapi pink nie ada kesan apa ntah..tak da stok lain
so amik color biru..:)
 
 

 kesan macam karat..tak da stok lain
 
 
harga yang ditepek rm280..tawar pun tawar dapat rm250..
tapi puas hati
bikes qaseh mahal dr bikes mama... huh!!

Activty memasang bakul n loceng..:P




 
Seat pun kemas jer buatannyer


Nie bila dah start berposing dekat rumah
 

 
Qaseh mansya: Puashati bila tengok senyuman anak mama nie...
suker sangat..mama n papa pun suke

Tuesday, September 11, 2012

Kisah Yasmin Hunwick

Ini kisah sangat menyentuh hati... saya tahu kisah ini dah lama.. semalam dapat info dari sini..
sayunyer...
 
 
Sama-samalah kita menyedekahkan surah Al-fatihah kepada arwah Yasmic Hunwick dan kawan-kawannya yang lain yang turut terlibat dalam kemalangan tersebut. Semoga arwah ditempatkan dalam kalangan golongan orang-orang yang beriman. Amin
Arwah seorang yang sangat cantik. Tapi apakan daya, Allah lebih menyayangi arwah. Arwah pergi dalam usia yang sangat muda.
 

keratan akhbar berita kemalangan
 
antara petikan yang saya baca menyentuh hati..
ajal maut sudah ditentukan..ini adalah penyebab sahaja...
 
 
Yasmin merajuk, bapa menyesal
 
“Isteri mententeramkan saya yang cuba menyalahkan diri apabila melihat mayat Yasmin dalam keadaan terbaring tidak bernyawa selepas terbabit dalam kemalangan sejurus dia keluar rumah kerana merajuk akibat dimarahi.”
Begitu kata Johan Eusoffe Abdullah, 44, bapa kepada Yasmin, 17, yang meninggal dunia selepas motosikal yang dinaiki bersama dua rakan perempuan lain dirempuh sebuah van dalam kemalangan di persimpangan lampu isyarat Kampung Padang Gaung, di sini, awal pagi kelmarin.
Johan yang tinggal di Taman Seri Aman, dekat sini, berkata, anak sulung daripada empat beradik berkenaan merajuk selepas dimarahinya selepas arwah enggan berkongsi bilik dengan adiknya, Ayesha berusia 11 tahun.
Katanya, kira-kira jam 11 malam sebelum kejadian itu, dia sedang memasang katil milik adik Yasmin di dalam bilik yang diduduki arwah sejak kecil.
“Apabila diberitahu bahawa adik bongsunya akan tinggal di dalam bilik berkenaan bersamanya, arwah terus bermasam muka dan kelihatan tidak berpuas hati.
dari petikan nst pula,
Yasmin berlari keluar dengan hanya berkaki ayam, dia dikejar oleh adiknya Muiz 15 tahun, tetapi gagal medapatkan kakaknya.
Encik Johan menghalang isterinya Sazlina Shariman 44, daripada pergi mencari Yasmin.Beliau berharap tindakan itu dapat mengajar Yasmin supaya sedar tindakan yang dibuat kepada adiknya itu salah.
Sejam kemudian beliau menerima panggilan yang memberitahu anaknya terlibat dalam kemalangan, hancur berkecai hatinya dan dia bergegas ke tempat kejadian melihat mayat anaknya Yasmin sudah terbaring kaku.
Bapa Nur Hazwani, Mansor Md Nanyan, 47, berkata anaknya telah memaklumkan kepadanya bahawa dia telah meminjam motosikal kakaknya untuk bawa rakannya makan malam
 

Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman..

Mesagge dibawah pula mesage dari seorang ibu yang tabah..:(
Dari FB ibu Yasmin: “Salam semua di fb, di saat ini saya dan Johan tak dapat tidur mengenangkan permergian anak kami, Yasmin Johan ke rahmatullah pada jam 11.50 malam @ 3hb June 2012. Saya ucapkan ribuan terima kasih pada semua yg memberi ucapan takziah melalui fb dan mesej2 lain. Yasmin seorang anak yang baik, bijak, sopan santun dan amat cantik dimata kami dan seorang yg berakhlak tinggi. We will miss her dearly but we will never miss her in our prayers. We still remember her childhood, school days and as a daughter she made us proud. Semoga roh beliau berada disisi orang yg beriman.”
 
Amin.

Petanda dia sebelum meninggal arwah Yasmin ada mengupload gambar di bawah ini di twitter dan namanya menjadi topik hangat di twitter kerana gambar ini. Arwah seperti tahu saja dia akan pergi buat selamanya, dia seronok membaca buku 7 Malam Pertama di Kubur dan juga bercerita dia takut untuk tidur malam kerana sering bermimpi buruk.


Qasehmansya: Walaupun saya seorang ibu muda... saya tahu erti kasih sayang seorang ibu dan anak.. diharapkan ibu yasmin tabah...

Sunday, September 9, 2012

Push up container..sangat cumel..

Copy dari clog Citrasawan
Chumelnyer container push up nie... :) kalau dapat buat door gift masa naik rumah sangat la chumel kan... Survey dah container ni.. mak aiii..agak mahal bcoz penjual order kat obersea....
nampak gaya nanti kena letak dalm jar..chumel jugak....


Yang bawah nie, letak dalam container kecik sebab budak kecik yang nak mamam..
cukup ler kan...


 
 
Yang bawah nie letak dalam jar
 
Kek velvet in jar
 
khas untuk vvip:)


 
tak sempat nak hias bagai la... simple..yang penting ramai puji sodap..
 
 


Qasehmansya: tengah survey-surver jar yang murah..kat nilai 3 maybe banyak yang murah... ken abeli n cari awal-awal..excited nak masuk rumah...harap2 semua berjalan lancar....

Puding Qaseh sayang...


Nie puding 1st time saya buat..
 
pakai loyang yang cantik..jadi pun cantik...
 

hasil dari acuan tu..
Boleh tahan...
 
 
 
kek karamel pun saya minat... minat nak buat n makan...



Kek karamel...

 
Qasehmansya:Puding nie untuk dessert party qaseh at taska...:)

kek velvet pelangi

 
Kek Velvet pelangi nie memang dah hafal resepinyer...
sekali buat dah sedap..banyak kali buat bertambah sedap...
simple..tapi best
untuk birthday qaseh nie mama letak dlm cup-cup kecil n jar glass...
asalnyer nak cari push up container...tapi rupernyer payah nak cari.. n harganyer mahal...
 

buat 3 warna jer....


 
layer pertama warna biru..Nice
 

 
layer ke 2 pinky color...
 

 
kali nie saya letak cream chesee + whipping cream
 

naik gebu...sangat sedap.. maybe kali nie cukup rasa manis...
 
so nyummyyy...best bila dimakan dengan chesee kek
Anak sedara saya.. Adam iman sangat suke kek nie...Huhuhu..
makan sampai 7 keping..
 
Qasehmansya: Sambil potong masuk dalam cup..mama sumbat dalam mulut..qaseh pun sama..
last2 kena buat 2 bancuhan dan 2 loyang..baru cukup....