Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Wednesday, September 12, 2012

Basikal Raleigh untuk Birthday Girl


Dialog mama & qaseh
 
Mama: qaseh nak hadiah basikal tak...basikal cantik...
Qaseh: tak nak..qaseh nak encet macam mama ..nak main game..
Mama: tepuk dahi...


 
 
untuk birthday girl tahun nie mama memang dah berhajat nak hadiah kan sesuatu...
 
Round-round 3 buah kedai...
 
Macam-macam harga... yang murah sekali rm 15+ pun ado..tapi nampak tak tahan...
But hati mama terpaut pada basikal Raleigh..memang la mahal..tapi nampak tahan lasak..:)
 
jangan tergezut..masa survey 1 kedai bikes yang sama.. warna yang sama..patern yang sama harga rm335..ayok...terjelepuk i..(hehehehe)



 Love u sweetheart..
 
Nie masa di kedai pertama yang membuatkan hati mama terpaut pada bikes raleigh ni
kat sini harganyer Rm280..tawar pun dapat rm270 tanpa bakul n loceng...
dia kata nak murah ada..dia kuar satu lagi..tapi hati n mata maa dok kerling yg bikes raleigh tu jer...
 
 
Masa testing ni tengok qaseh suke sangat..:)

 
Brand raleigh nie memay tahan..siap ada warantty 5tahun lagi..
 

 
 
Ikut hati mama nak beli yang bawah nie jugak
.
.
.
.
.
.



Minah rempit..kikiki..so cute:)
 
G kedai lain pulak..survey bikes yang sama.. Rm335..adoi...tak boleh kurang..
terus blah dari situ....
 
 
last-last buat keputusan g cari kedai lain atau patern lain...
 
tapi nasib la en suami tahu hati isterinyer..
kat kedai ni dapat Rm 250+loceng+bakul..
 
suami kata oke..setuju.!!
 
ada color pink..tapi pink nie ada kesan apa ntah..tak da stok lain
so amik color biru..:)
 
 

 kesan macam karat..tak da stok lain
 
 
harga yang ditepek rm280..tawar pun tawar dapat rm250..
tapi puas hati
bikes qaseh mahal dr bikes mama... huh!!

Activty memasang bakul n loceng..:P




 
Seat pun kemas jer buatannyer


Nie bila dah start berposing dekat rumah
 

 
Qaseh mansya: Puashati bila tengok senyuman anak mama nie...
suker sangat..mama n papa pun suke

1 comment:

xXx said...

Salam, bole saya tahu lokasi kedai basikal tu? cantik la basikal tu

Post a Comment