Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Tuesday, March 20, 2012

Kuantan part 2- grand continental kuantan

Bilik di tingkat 9
selesa...

Untuk Malam ke 2 di Kuantan saya check out from SeriMalaysia.. & Check in kt Hotel Grand Continental.. Selesa.. harga yang sama dengan S.malaysia.. But lagi happening kat sini...

So bilik kitaorg view nyer pool... best la..petang tu Mr.Hubby ajak terjun lagi.. kali nie happening lagi sbb my famili pun ada... dorang pun cek in at hotel yang sama


 

Papa N Qaseh... Bestnyerrr

Breakfast pun sedap2 kat sini.. beza bangat la masa hotel semalam... Huh nyesal tak sudah lagi


 Nak jugak interframe Tuan Tanah nie,,:P
Check out.. nak posing jugak.. tg pada my brother tolong snap gambo ni.. kalau tunggu Mr.hubby... tension nak nak snap gambo ni.. senget la... gelap la... atoiiii...


kuantan part 1 - seri malaysia kuantan

 cek in at Seri Malaysia kuantan tepat pukul 4P.M .....memang letih la.... tambah letih bila hotel tak syok....mmmmmm tukar bilik baru ok....
Tapi memang tak brp puas hati la tido kat seri malaysia nie..Malam tu bising dengan karokoke kedai kat depan tu..huhuhu sangat tensen...
So untuk esok we all nak cek out n nak g cari Grand Continental plak...

 so petang tu sebelum nak berjalan ke Megamall..... terjun pool dlu.....qaseh nak pakai baju seksi katanyer..atoi.....


My Qaseh yang happy dapat g swimming


wah... Layan betul qaseh depan camera.. :)
amik satu pose maut qaseh...


Ready untuk terjun..cover sikit perut  yer sayang.. tersangat la chubby my dotter ni... Mama n Papa kasi makan apa yer sayang...


Qasehmansya: Last la nak cek in di seri malaysia Kuantan nie... bantainyer mlm tu ada org karok dpn hotel..tobat tak mau tido situ lagi... esoknyer kitaorg cek in kat Grand continental...

Saturday, March 17, 2012

black pearl jelly... makan sampai lebam.


ini la my peberet... pearl cool blog...slalu minum kat kios dia jer.... add 60sen untuk  scoop... ha yg ni i rebus sendiri mau mkn sampai lebam....

ni le rupe pearl jely... made from ubi kayu....

Nie la rupe black pearl sebelum direbus

yang bawah nie pulak setelah siap di boiling... nyummyyy



Packing macam nie beratnyer 3kg...
Erkhhhh... banyak nyer

Nak rebus kejap jer... 15 minit pun dah oke... wangi gila bau nie...



hari nie buat coklat blended.. adoiii..memang syok la slurpppp....


Qasehmansya says: sesapa yang mengidam pegi la cari.... nak kita tolong pun boleh jugak....

Rambang Mata at NILAI

Memang dah pasang niat hendak ke NILAI bulan 3 nie untuk menempah langsir... Saja tempah awal coz nanti masuk umah semua dah ada... ni kalau tak tempah takut tak berlangsir la umah..:)
Tq so munch pada adindaku memberi tumpang rumah..hehehe...Kalau tak payan jugak dari KL.. nie dah bermaustatin di Salak Tinggi dulu...

Wah...masuk jer NILAI 3... Mulut nie pot..pot pet pet.. bising..hahaha teruja la.. 1st time dtg sini.. dlu masa belajar kat Johor..tak Henggin nak datang sini..:P
yer la dlu mana ada umah... skang nie baru la nak berjalan tempat Mokcik2 nie..


cari langsir.. kedai yang ke 3 terus stop..sbb Qaseh dah mula panas badan... so amik insentif terus pilih n bagi ukuran...

Nice... kain2 byk pilihan cumer sediakan duit jer... budget untu 1 rumah lebih kurang rm 1500++ jugek la... masih tak over budget.. Upah sekeping Rm 5 kat sini..sejam boleh siap...

saya pilih kain murah-murah jer.. :P untuk Ruang Utama jer amik kain semeter Rm 20.. yang lain semua semeter rm9.. oker dah tu..kang over budget suda pening kepala...


Tauke tu kata pukul 4 boleh datang amik..so amik persetujuan g cari karper..

BARYALI CARPET...

Hambik ko..teruja sebab cantik(bukan murah) amik 2..huhuhu 2+2= 4keping.. adoi...

Pening pala Mat pakistan tu.. penat bertengkar nak dapat murah!!

Nie kedai yang ke 3.. setelah bertekak tekak..hahahahaha.... My mum pun amik 2 keping.....



Yang ni made from turki.. Rm 960 untuk 2 keping.... Murah berbanding kedai lain la....


Hasil dari nilai.... penuh kereta ooo..tak caya layan gambo kat bawah nie.....

sian My dotter...sempittttt..:)



Oke.. yang dua kat atas nie warna Maroon... yang nie murah sikit.. 2 keping Rm400.... penant bertengkar dah weiii..letih..


Yang nie pun My peberet

Hitam + Merah pilihan hati
Yang 4 di atas nie my peberet choice..hahaha 2 keping rm 960++... kira oke jugak sebab tebal karpet nie... letih sangat so amik jer la... yang itam tu kena la dengan tema kita orang red+black....


Corak yang dipilih semua abstrak... macam sample kat atas nie tak minat la.. i dont like ada bunga-bunga... suker design yang abstrak... so sangat puas hati.. Next trip yer..bulan 5.... another karpet..huhuhu Pn sarijua..sila beri tumpang umah sekali lagi..:P



P/s: Masuk Umah tak tau bila tapi excited lebih la kita orang laki bini... :)

Ikan bakar petai at Tanjung Lumpur Kuantan....



1st time pergi Tanjung Lumpur... Orang kata makan sedap.. apa lagi lepas cek in di Hotel Grand Continental... untuk hari yg ke 2... kiterorang g meredah mencari Tanjung Lumpur... Senang jer... Tgk Kedai yg Paling Ramai itu la yg paling sedap
Memang tak salah memilih Ana Ikan Bakar...Terbaek dari ladang...memang best 5 star la...






Nie masa sejak kaki kat pantani Tanjung Lumpur... My hubby caling kiterorg punyer kawan... Betul ker tempat nie sedap... TEPAT!!

Qaseh dengan nenda yang tak mau berrenggang.. uhhh.... sian nenda...



Abah saya yang memilih.... semua menu dia yang pilih termasuk Ikan..Heaven!!! rasa sedap n terbaek....sampai skang teringat-ringat ikan bakar...tp kat Jerteh nie tak jumper lagi kedai Ikan bakar yang sesedap nie....

Nie dia..sotong masak kicap...sotong fresh nie... 3 ekor cukup ler..besor bapak.....

Lala masak masam manis pun nyummmyyyy.... best...dijual sepaket-sepaket..kita pilih n suruh la chef tu masak apa pun....

Ha... nie la menu istimewa... Ikan pari bakar.. Wangiii.... siap bakar dengan petai.... memang sedap la...menjilat jari ooooo.....


Ikan siakap plak masak 3 rasa... hahaha tak sempat snap... dah tinggal tulang.. tu tangan En.suami la tu..ayooooo..

Nie la my beloved father.. Dia plak yang belanja kita org malam tu..agak segan jugak la... but TQ so much yer abah.... sian abah..we love u..:)


P/s: sayang n rindu pada abah n umi saya!! the best father in the world..... thaks abah!!!