Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Thursday, September 22, 2011

Rumahku syurgaku....


Nie dia punyer wakaf.. I like...
Wahhh...tajuk tak boleh tahan....Bukan rumah saya oke... nie rumah kawan kepada saya... Grrrrr...Awesome tengok rumah nie .. N tak sabar nak wat rumah suda...

Betul la tanggapan ku bila tinggal kan sini...majoriti rumah yang besar2 milik cikgu.... Cikgu2 sini memang memiliki rumah banglo yang besar....(Gerrrrr....mampukah aku) Sini memang kurang kawasan perumahan tu la pasal banyak rumah2 mewah...tp sangat mampu bila dorang semua dah berkerja 20tahun keatas... so saya kena tunggu 40 thn lagi ker nak wat umah...

jom layan gambo nie.. Thanks pada k.na( bagi snap gambar kat umah dia yg 80% dah siap)


Nie bahagian depan.. I like.. tu yang kat bumbung tu dipanggil 'tunjuk langit'      
 Hati saya sangat berkenan dengan patern depan rumah kak.na nie... Memang kalau boleh nak sama sikit dengan patern rumah nie.... :)

Yang bahagian depan nie guna kayu cengal.. Memang mahal...

Yang dinding nie sebenarnyer ada texture batu( oh..memang cantik)    









 kata empunyer tuan rumah... untuk seluruh ruang tamu dia mengunakan 20tin (1 tin rm250) waaa.... mahalnyer...walaupun hasilnyer sangat menarik dan cantik


 yang kat atas nie siling kayu.. AWESOME... sejuk masuk rumah nie... sekarang nie orang memang gila pakai syiling kapur..lain pulak dengan tuan rumah nie...(harga pun berbeza gan siling kapur) sangat la lawa....

Pintu color dark brown nie pun nampak cun...

Nie dari sudut ruang keluarga.... nampak tak sangat cantik...Siling kayu nie..  

 Nie plak kabinet dapur+dengan almari ready made rm12ribu... Oh..mahalnyer... tapi puas hati... tu la kata tuan rumah... pada saya memang berbaloi2 la kalau banyak duit....

Nie ruang Keluarga... tengok tak kabinet yang kat atas tu( termasuk gan pakej rm12ribu) tu...


Bahagian Bilik Tidur utama yang penuh dengan batu2 halus yang memang cantik...   

Pintu Utama yang penuh dengan Ukiran... Frame pintu sebijik macam rumah saya..Lalalala suker2




 Minat betul dengan ukiran kayu Bismillah tu... mana nak cari yer.... :) nampak gaya kalau ikut patern umah akak nie kena menambah dekat 100k lagi la.... Grrrrr Tidak la...

 sangat la tak sabar nak membina Rumah... Memang prose tu makan masa yang lama..contoh rumah nie kata tuan rumah tahun lepan bulan 3 start tapi tak siap2 lagi... :) so maksudnyer rumah saya nanti next year pun tak tentu siap lagi... Ya Allah permudahkan la urusan Rumah ku nanti Amin.. 





No comments:

Post a Comment