Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Saturday, December 17, 2011

Wakaf che yeh~mencari kacang Pitachio...




Memang lama gila plan nak g Wakaf Che Yeh... nak cuci-cuci mata..so semalam plan mau pergi...dengan perut laparnyer niat makan tomyam ala-ala siam... Ngidam!!.. mencari di area Wakap Che yeh.. Tu gambo kat atas tu kedai nyer..tp nak  jadi cerita... terkejut masa bayar bil makanan..~ me yang belanja my hubby hari nie..baiknyer isteri dia nie...
Masa bayar semua sekali Rm35 hengget... terkejut sebab makan benda2 yang murah jer...bukan Lamb chop atau kepala kambing.... Bayar jugak... tp dah naik kerete..(Muncung yg panjang sedepa citer la kat My hubby) sebab tak puas hati we all total jugak dlm kereta..

Menu yang we all makan
~Nasi putih 3
~ tomyam ayam 
~tomyam campur 
~telur dadar
~ 2 mangkuk Lai Che Kang = Rm 24 jer..(lebih kurang) apa kes bil sampai rm35...??

Minta simpati Mr hubby g turun dr kereta tanya..bukan kisah tapi geram sebab miss bukan sehengget dua tau... ruper2 org tu kata salah kira..( banyak la salah kira..dalam bil ko terus total Rm35 apasal..)
So jenis saya ni memang tak suker mengira... so masa dia kata Rm35 tu bayar jer la...dalam keter baru terfikir..napa mahal sangat.... makan benda2 yang simple jer....



masa ni Mr hubby ada dalam kedai..selamberrr.... Tq..


Qaseh yang mengantuk di kedai..sorry dearrrr..ari nie untuk kita berfoya-foya.:)

Jalan-jalan tesco n Giant.. Sale..sale...


So lepas Maghrib baru we all g Wakaf Che yeh..solat di masjid Wakaf Che yeh.. But Toiletnyer kotor sangat... Adoiiii...parah la macam ni..

suasana di Wakaf Che Yeh tak meriah la kal pukul 8-9 malam... tapi time tu la we all g cuci mata..
Agenda utama mencari Kacang Pitachio yang murah... :)

Kain kat sini memang murah.. 3 helai Rm 100 boleh dapat tau..serai wangi katanyer
Nie la kacang yang dicari... kalau macam nie Rm 20 hengget jer..memang murah pun..
Cuber korang beli kat Hypermarket.. Rm5 boleh wat taik gigi jer.. :)
pas tu beli jambu epal..(jambu jeruk...) Mahal.... 2biji rm 10.. baik beli kat Cameron...

Habis membeli of couze la kena cari makanan.. McD
Beli Burger prosperity



  My Hubby mencari Nasi kerabu Golok
memang best sangat nasi kerabu nie.... Area Bilion Kb




Untuk Qaseh lak...mama beli sepit nie... ;)
And baju tido... murah.....


baju tido color PINK.. just Rm 12..

Big Luv n hug
Qasehmansya

No comments:

Post a Comment