Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Monday, February 3, 2014

Peti ais by Samsung!!

Cerita sedih...

Masa balik kampung untuk berpantang..  sebulan tinggalkan rumah...rupe2nyer......

BiLa......


Balik ke rumah sendiri...peti ais panasonic ku rosak akibat blackout...
Tension betui.. peti ais ni beli 3tahun lepas..masih cantik dan elok..harga memang mahal masa tu..so bila dah rosak memang rasa x berbaloi... tak rosak semua..bahagian atas tu kurang sejuk.. yang bawah masih boleh frozen lagi... so sebulan jugak la jampi2 agar fridge tu elok...tapi apakan daya.. penat2 ku sembur tak mau jugak... naya!!

En.suami nak cari panasonic jugak.. tp bila g survey kedai dah x de pattern mcm yang we all nak... semua pattern frozen kat atas... tension nyer... nak cpt sebab baby dah ngamuk nak tido...

Terpandang la samsung... cantik pattern dr panasonic. Harganyer up lagi dr panasonic.. malas nak fikir jadi la amik dengan harga 1399nett... malang lagi la pastu.. pattern yg tu dah dibook oleh orang..dia kata atas lori ada 1lagi..sama pattern cume besar n bagak lagi .  Hampeh... harga pun bagak jugak la..
Aku bodek2.. mmg tak keh kurang   nak tak nak amik jugak la rm1500.. malas dah nak fikir..cari2 pun wat letih jer....

Anyway... memang pattern ni sangat cun... meh nak tepek pic.. warantty 10tahun okeis.... but panasonic still the best....12 tahun warantty. .uollssss....

Kanan peti baru... 
Tengok fridge yang lama masih elok lagi...
Sayang betul...


Kena cari FM banyak2 la nak hias fridge ni..

Yeahhh..besar ni best letak coklat banyak2... i like..


Ps: letih jadi surirumah 71hari ni..ngemas sana sini....

Hari ni ngemas bilik anak dara ku..


Memang letih mengemas rumah yang lama tak dikemas...
Step pertama abis pantang dapur dulu dikerjakan.. abis pinggan mangkuk dibasuh n susun kemas2 semula...

Letihnyer.. nak patah pinggang...

Almari qaseh yang kt atas   yg doraemon adik Aisy punyer oke.. adik tunggu besar yer.. bilik purple tu aisy rayyan punyee...!!

No comments:

Post a Comment