Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Tuesday, December 13, 2011

Ombak Rindu di TGV TEBRAU, JB

saya mengutip batu2 kecil...
buat temani saya selusuri pantai...
saya bermaen ombak...
yang pasti saya takut dilambung badai
...


Rela itu Redha..Pasrah itu Mengalah.....



Jauhnyer melayan Ombak Rindu.... Plan mula2 just nak tgk diJJ Ipoh... pastu plan nak tgk di Melaka... Dah beratur kat kaunter dah pun last2 cancel jugak.... Dalam hati memang frust..ruper2nyer dapat jugak tengok kat JB...wah...jauh gila nak melayan Ombak rindu.... :)




Memang besar JJ nie... memang best habis la....
dalam hati terfikir kalau la Terengganu ada JJ macam ni.. conpem tak nak pindah tempat lain..lalalala




TgV Tebrau..
N14,N15 & N16

Baru nak feeling....tak sempat dengan Qaseh yang tak duduk diam.. spoil mood la dengan qaseh..
Now tetiber nak cari Novel Ombak rindu...Dulu dah baca..zaman2 dlu..luper dah..Novel lagi syok rasanyer dr Movie... :)


Pernah baca Novel Ombak rindu...
Nie sinopsis Novel
Sinopsis : OMBAK RINDU IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?
Harga : RM 19.90
Halaman :576
ISBN : 983-124-029-9




Ombakrindu
Qasehmansya



No comments:

Post a Comment