Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Saturday, June 4, 2011

Bangga hilang dara?


Adoi.... aku baca Hmetro tadi....korang yang tak baca meh ler baca....
Macam-macam hal la.....Saya tak nak komen apa-apa..just baca kat Paper hmetro...so tak nak keruhkan suasana...just letakkan artikel Hmetro kat sini...KUALA LUMPUR: Pengakuan ‘berani mati’ seorang remaja perempuan berusia 14 tahun yang berbangga kehilangan dara di blog miliknya menyebabkan dia dikecam hebat pengguna Internet sejak beberapa hari lalu.
Remaja itu dipercayai memaparkan pengakuan beraninya di blog pada Disember 2010, namun baru-baru ini secara tiba-tiba popular apabila tulisannya diulas beberapa blog lain selain laman sosial facebook dan twitter. 

Menerusi tulisan blognya, remaja itu mendedahkan dia pernah melakukan hubungan seks dan pengakuannya itu adalah satu kejujuran. Malah, dia juga tidak kisah dengan tanggapan orang lain.


Malah akaun khusus facebook turut dibuka pihak tertentu untuk memberi maklum balas, sebahagian besar mengecamnya, namun ada juga memihak kepada remaja itu.


Pada mulanya, remaja Melayu yang mendakwa tinggal di Puchong berani membalas kecaman yang dilemparkan kepadanya dan bersikap tidak mempedulikan ratusan komen negatif pembaca. 
Bagaimanapun, dia akhirnya memadam pengakuan beraninya itu kelmarin, mungkin akibat tertekan. Harian Metro cuba menghubungi remaja itu menggunakan facebook dan twitter, tetapi gagal.

*sumber Hmetro
Tapi adik 14 tahun nie dah 'buat penerangan'... meh klik bawah nie....(kesian dia)


Budak yang jujur ~ usia 14tahun

Notakaki: kalau tak mau Blog kita di Geladah kena wat Privacy la..kalau tak orang tetap akan datang dan membaca... Peace ya...!!!

Psttt: nak baca lagi kat blog yang saya follow... Aku Mizi tengok sini jom....


BigLuv
Qasehmansya

3 comments:

azlanmatt said...

itulah kejahilan manusia yg alpa...dosa menjadi satu kebanggaan bg mereka...

Azuan Salim said...

ish2...

Dea said...

huuu..baru update blog, baru tau ada citer cmni...

Post a Comment