Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Monday, April 18, 2011

Nape bestnyer jadi CIKGU....

Letihnyer jadi cikgu... Banyak keje... Stress nyer dengan budak-budak... Arhgg..bila nak cuti sekolah nie...walaupun nie alasan semua cikgu tapi saya yakin mulut jer bunyi tapi We Ouls tetap jalankan amanah yang diberi..:)

Meh tengok alasan yang paling best sebab jadi cikgu
Nie alasan main-main jer.. Jom senyum kambing sikit...


1. Budak-Budak ikut cakap kita
- Cikgu dahaga tapi malas nak turun g kantin..Panggil sorang budak mintak tolong...bagi Upah 20sen...Hehehe.. tapi kena mintak tolong gan budak2 tahun 3 atau 4... kompem cikgu takletih turun tangga...

2. Barang-barang selalu ada 'POSMEN' tolong antar.
-Buku-buku latihan yang berat tu mintak tolong jer terutama ketua kelas.. so cikgu boleh melenggang dengan hanbeg and laptop jer.

3. Hadiah
-Meja penuh dengan hadiah-hadiah.. Terutama Hari guru,Hari Perpisahan atau Hari jadi~ tapi saya bila time hari jadi sure tak dpt present sebab My birthday time budak2 cuti sekolah bulan December..

4. Takut kat Kita...
- Ha..sekali cikgu jerit...Gegar satu bangunan...so murid-muridmengikut arahan kita..suruh bangun dia bangun...suruh duduk...dia duduk...
suh paksa nyanyi pun dia nyanyi



nie pulak sebab lain dari sebuah blog
kredit to qasehraihan


Kalau soalan ini di tanya kepada saya..
nak jawapan tak serius ke serius??hakhak


kalau nak yang gila..


 
..
1) boleh tengok budak kencing dalam kelas
- sebab cikgu tak bagi keluar ke toilet..h
- sebab kena marah tak siap kerjaakhak..derm jaat..
*mesti ada blogger2 ni pernah kecing dalam kelas kan??hakhak

2) boleh dengar berita murid kelas sebelah 'membuang' dalam seluar
penat2 kontraktor buat tandas..
sluar jugak yang kamu pilih..
pastu malu gi nyorok bawah tangga..
letih cikgu cari mana budak ni..kahkah
 
3) boleh tengok budak berkembang dari tak ensem jadi ensem
- masa kecik kita tengok dia hingus melopong..
- bila dah pandai berdandan..mak aih..artis ke ni??muahaha

4) boleh tengok budak terkebil2 pandang kita
time ni best..
bila kita rilek..murid pun rilek nak bergurau dengan kita..
skali kita sergah mengamuk sebab homework tak siap..hambekk terkebil2 tak berkelip..
comel je wajah-wajah terkebil tu...kihkih


5) boleh tengok kasut skolah jadi warna kuning
hari isnin..kasut skolah yang putih tu dah jadi warna kuning..tak ke pelik?
u all rasa sebab apa??? sila teka.
 
 
Bigluv: Qasehmansya

1 comment:

kuningbesi55 said...

semua kerja adalah ibadah..terpulang pada nawaitu kita..jasa cikgu sangat besar dan murni..kami sekolah dulu x mcm budak2 sekarang yg berani melawan dan memberontak!anyway...semoga maju jaya dan semoga murid2 cikgu akan jd perintis ketamadunan manusia di masa akan datang..gud luck cikgu...

Post a Comment