Bahan2nyerrr
Seekor ikan kerapu ( sederhana besar )
Bahan A :
1 labu Bawang besar ( dimayang halus )
Bawang putih 3-4 ulas ( diketuk )
Halia 1.5 cm ( dihiris )
Serai 4 batang ( diketuk )
Bahan B :
2 sudu air asam jawa
sesudu kicap sotong @ sos ikan
sesudu sos tiram
serbuk perasa
daun limau purut
cili padi
Cara:
1. bersihkan ikan. panaskan minyak dan tumiskan semua bahan A.
2. bila agak wangi masukkan sedikit air dan juga bahan B
3. masukkan serbuk perasa. akhir sekali masukkan ikan dan daun limau purut serta cili padi kemudian kukus selama 20 minit
besar giler ikan nie....
siap dah ikan kerapu steam.. ikan besar ker pinggan yg kecik.. :P
big <3 love & Hug
qasehmansya
1 comment:
kena mintak hubby ko set pinggan baru utk birthday ko tahun ni, nampaknye pella..
Post a Comment