Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Sunday, February 16, 2014

Biskut kisses meringue

1kg lagi dah turun...
So Google nk cari benda sedapkan tekak..
Jumpe resepi biskut telur..ala2 based pavlova tu... just saya x letak whipping cream jer.. lagi hebat kalau dah abis diet..dlm bahan2 tu leh letak badam.and coklat chip...fuhhhhh...... sedap....

Bahan2 mudah
2biji putih telur (pukul jadi meringue)
1/2sudu tepung jagung (korang kira la carbs dia.. I bf mum so boleh sbb x sampai brp pun carbs...lagi pun nk 3kg nk buang...)
Sikit cream of tar tar
Sweetpal (sepaket sudah)

Mcm biasa..pukul +cream of tar tar & putih telur hingga bertanduk... dah siap dgn cara kaup balik masukkan sweetpal n tepung jagung
Bentuk macam coklat kisses atau maraccon pun boleh....

Bakar 30 minutes hingga keperangan...

Ni pembetukan orang malas...

Yang ni masuk dlm cup cup kecil

T
Taraaaaa..siap dah...


Ok..kalau rajin n nak cantik ni bentuk yg sempurna...

Nie contoh cookies kisses..

Petua saya buat tebal mcm nie baru sedap

Cantikkan...

No comments:

Post a Comment