Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Friday, April 15, 2011

Perlukah kita Tahu sesapa ex atau bf kekasih kita?


Uh...soklan cepu mas nie.. Arghhh...nie soklan boleh mencetus kemarahan... Tapi ada jugak yang jenis suka Gali mengali hingga ke lubang cacing.. Ada ker? mesti ada la...






Pagi pasangan2 yang nak KOREK rahsia tu baik tak payah.. wat sakit jiwa jer.. bukan apa jap g korang terserempak ker..terjumper dalam FB ker..tak ker jiwa korang kacau? Macam kes aku nie best sikit.. suami aku kata EX GF dia sebelum aku dah meninggal dunia~ Al fatihah... 

So tak da dah rasa cemburu dah... kalau tak mati lagi pun i dont care la sapa dia pun sebab aku tak mau amik tahu.... so pesan aku kat korang nie tak yah g selidik2 la...nanti jiwa merana kecuali anda seorang yang tabah dan cekal macam saya sebab tanam kan dalam hati kita~ KALAU KEKASIH HATI KITA NAK KAT PEREMPUAN OR LELAKI TU NAPA KITA MASIH BERSAMA DIA... senang kan formula tue.... 

dan bila dah kawin...lagi la aman dunia nie..so cepat2 nikah...


 Sumber nie plak saya dapat dari blog Tentang cinta~ meh baca...


Semasa saya dalam perjalanan pulang ke rumah dari tempat kerja, tiba-tiba terlintas dalam fikiran saya samada perlu ke kita tahu siapa ex-boyfriend atau ex-girlfriend kekasih kita. Hurm...memang best kalau kita dapat tahu. Tetapi adakah kita pasti yang tindakan kita tu betul.


Bagi pendapat saya, tidak perlulah kita tahu siapa bekas kekasih pasangan kita tu. Kalau tahu pun, akan buat kita berasa marah dan tak suka. Menyampah lagi ada la. Mana tak nya, buat-buatnya kita ternampak yang ex-boyfriend atau ex-girlfriend kekasih kita tu sedang syok berbalas-balas komen di Facebook mahupun Friendster, tak ke terasa hangat dalam hati ni. Haish!

Tetapi, kalau kita tahu siapa dia, mesti kita akan selidik sedalam-dalamnya pasal orang tu. Asal dia di mana, tempat tinggal dia, siapa kawan-kawan dia dan sebagainya. Kalau boleh, sampai hobi dan masakan kegemaran dia pun kita nak tahu. Kata orang, bolehlah kita lihat apa kekurangan kita dengan dia. Mana yang baik tu, kita ikut la. Yang mana tak elok tu, kita perbaiki diri lagi..

so kesimpulannyer:-
Memang ada kebaikan dan kekurangannya kalau kita lihat perkara ini dari pelbagai perspektif yang berbeza. Tetapi terpulang kepada kita untuk memilihnya. Bagi saya, memang tak perlulah. Tak tahulah anda semua macam mana.


BIGLUV: Qasehmansya


2 comments:

DeCrewz said...

Eloklah jangan ambil tahu langsung kecuali kalau kita tengok pasangan kita berubah.. Mustahil la kita x perasan perubahan sikat pasangan kita kan..

Aida Awie said...

kalau aku mmg xkisah dah( tu kat mulut jer...) tapi sampai sekarang hakikatnya aku selalu rasa xbest bila dah tau.. huhu..

Post a Comment