Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Saturday, April 16, 2011

Perempuan Gedik? GEDIK vs JORENG

Walawey? gediks...kalau orang perak call.. 'JORENG' hahahaha... Definisi Gedik nie ialah...
Sikap atau perangai yang over....over acting ...atau lebih kasarnyer... sikap yang gatal merenyam..hehehe.selalunyer gedik nie diguna pakai untuk gadis atau wanita.. pelik jugak..napa untuk kaum lelaki apa penggunaan perkataan yang sesuai ek?

Agak-agak korang.. kaum Adam nie suker ker perempuan gediks nie? saya bagi jawapan yang betul-betul nie.... JANGAN HARAP.. tak sesuai nak wat bini..lalalala... so sesapa rasa yang dia gedik..ubah2 la perangai..jangan over sangat....

Gedik nie ala-ala manja tak bertempat la...Memang la kaum Adam nie suka... Tapi kalau nak wat bini baik korang manja2 dalam Bilik jer....opsss terlebih suda....dan satu part yang tak boleh blah kadang-kadang dorang nie pikir dorang perfect dari segala hal.. Bosan jugak layan orang cam nie...Kadang-kadang ada jenis gediks yang tersengih-sengih macam kerang busuk...huhu saya cerita sebab saya pernah kenal gan sorang minah nie~

Untuk secara terperinci:(yang nie aku dapat dicarian sebuah blog)

gedik bp = tergedik-gedik lincah (bkn gadis);bergedik-gedik bergerak-gerak, terketar-ketar;menggedik-gedikkan menggerak-gerakkan (bahagian badan spt kaki dll sewaktu mengelamun);kegedikan keadaan (sifat) gedik: ~ tubuh badannya yg montok

nak tengok gambar perempuan gedik..jom layanzz....

komen? macam nie ker?


Hingga kini la saya tetap musykil la perangai gedik nie...nampak sangat tak matang dalam setiap hal... Rasa nak lempang pun ada..Ada jugak yang sanggup perasan bagus.. Saya ada satu contoh yang sangat simple.. sebagai contoh seorang perempuan gediks sanggup wat2 manja gan pensyarah dia just untuk dapatkan extra markah? Layak kah? wat malu kaum kerabat jer...@ tergedik-gedik dengan BF dan bagi tau satu dunia dalam Fb?

so jadilah wanita matang dalam segala hal..tak salah bersikap manja...tapi berpada-pada la...bagi yang tak tahu lagi maksud gedik...tunggu wakatu dan ketika bila korang hadap manusia macam tu....





big luv:Qasehmansya




No comments:

Post a Comment