Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Saturday, April 23, 2011

Frame Tingkap pun cecah Rm 7ribu... Adoi...

Salam petang.. Baru balik dari menempah Frame Tingkap + pintu.. Adoi letih..Cukup la survey 2 kedai.. Penat bukan main... Tambah letih sebab bawak Super Heroin..~ Ms. Qaseh Damia (hari nie buka qaseh berselut dengan Debu-Debu dari setor kayu..Huh)
 




Cantiknyer ukiran nie...



Saya Pilih sliding door Kayu...

Gambar sliding Door yang ditempah Cume Ukiran tu saya kurangkan..
kalau Ukiran cam nie Mau up beribu-ribu lagi..




Qaseh yang bosan menunggu..
Time disetor kayu yang 1st sabar lagi
bila sampai setor yang ke2...berlumur dengan debu suda...



Frame kayu seraya nie dipanggil Misai kucing..hehehehe



Untuk Frame tingkap saya nak yang petak tepat jer.. tanpa MISAI KUCING
akan saya hias dengan skitting nanti...



Daun Tingkap nie yang saya Pilih.... Kayu Seraya..


Patern nie saya reject!! tak cantik daun Tingkapnyer...


 Wajah keletihan Qaseh..Tido sudah..


BigLuv: Qasehmansya
Nak tempah Frame tingkap & pintu perlu sebulan atau 2bln lebih awal... nie untuk mendapatkan kekemasan frame yang ditempah... Alhamdullilah.. Berkat kesabaran perpanasan didalam setor kayu tadi berjaya menempah Frame Tingkap dan Pintu.. Kira+-x saya gan my hubby berpakat memilih kayu jenis Seraya~ walaupun mahal tapi untuk jangka masa panjang.

So untuk jumlah Frame sahaja..diulangi Frame sahaja dah dekat Rm 7ribu.. Baru frame belum lagi daun tingkap dan daun pintu & belum lagi skitting untuk tingkap... Huh..berpeluh2 la jugak....

5 comments:

Kasih Ibu said...

hai qaseh...
erm...boleh tahan juga ye mahalnya tapi cantik ada ukiran lagi...
sy pun suka jenis berkayu dan berukir cuma skrg xde rumah lagi..hu..hu...

Muhamad Nurullah said...

BAPE HARGA 1 KAKI YER?

Halimi Hamid said...

Boleh bagi alamat bengkel kayu tersebut tak?

Halimi Hamid said...

Boleh bagi alamat bengkel kayu tersebut tak?

semedeng said...

As salam. Sya juga berminat utk menempah tingkap dan pintu kayu rumah yg sedang dibina. Jika tidak keberayan mohon kongsikn alamat atau no tel bengkel/kilang kayu tsbt. Terima kasih.

Post a Comment