Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Friday, April 15, 2011

4 REASON terbaik~ WHY SWEET 'LIKE SUGAR'TO BE SINGLE MINGLE


 REASON Why sweet to be single? Sweet ker Merana? Opsss.. tapi untuk entry kali nie saya nak bagi reason yang sweet like sugar la...bagi kata2 semangat la pada yang single..Bagi saya bukan sekali dua Break Off dengan kekasih hati~ LOL~ tapi benar la kata orang... Bila dia bukan jodoh mu..maka bukan la... Alhamdullilah saya sudah pun bertemu jodoh dengan insan yang saya cintai sekarang~ huhu... Dear love u!





ingat la~ walaupun kita keseorangan..Allah sentiasa bersama hambaNya.


Jom kita tengok 4 reason tue:-

1st: Lebih banyak Masa Berkualiti kat umah~ Almaklum la.. bila bercouple tu hari Sabtu & Ahad sure and confirm tak da dirumah....so masa nie la korang2 yang sigle mingle nak terperap kat umah..spend time gan famili... menghabiskan masa dengan adik beradik serta jiran tetangga...

2.Bebas
~ of course la... dulu... nak kuar kejap kena call... kena sms... sampai kedit pun habis kat Si dia... Lain lakalu mintak izin dengan Suami sendiri..ada la pahalanyer... Nie kat ntah anak sapa tak tau...~ tambah2 kalau si Boypren kaki cemburu... nak beli gula kat kedai depan umah pun tak kasi~ apa kes? Mak ayah kita pun takkongkong cam tu... so bila dah single nie... U all boleh bebas bagai burung~ kerana burung aku terkurung di sini...hahahaha

3. Jimat..fulus tak abis
~ Nie confirm betul..segala2 nyer jimat dari segi kewangan... Al maklumla masa bercouple rm50 hengget mana cukup sekali date... Top -up lagi la... kalau masa couple Rm10 hengget sehari wooo.... so masa nie korang boleh la menabung dalam tabung ayamkorang..mana tau pah nie jumper orang BARU... duit dah penuh tabung terus nikah.....

4. Enjoy
~ enjoy katak la korang.. tak da sapa nak marah.. g la tengok wayang 50kali pun dengan awek2 @ pakwe2 yang berlainan..tak der sapa nak marah.....nie dulu memang tak merasa la...asyik2 muker bf@gf kita jer la...


Reason nie saje saje jer nak bagi korang baca... bukan apa ingat la bunga bukan sekuntum..kumbang bukan seekor..kalau tak caya semua orang pernah putus cinta so jangan la korang frust sangat..tak caya~ tanya mak ayah korang...sebelum kawin tu ada tak dorang bf@gf..pernah jugak frust but skang dah bahagia dah....


so ingat la...single itu sempoi~

big luv: qasehmansya


No comments:

Post a Comment