Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Thursday, March 24, 2011

cendol oh cendol.. idaman kalbu..

  Saya memang tak boleh Blah kalau tengok orang jual cendol...sangat suker! kecuali cendol di area pantai timur memang saye tak suker... tak boleh nak makan...sbb cendol area pantai timur lain skit...(air santan+cendol) berbeza gan tempat lain.. tempat lain mcm kat perak... ais kisar+cendol+kacang merah+pulut..so nyummy la... adoiyai..kalau diingat-ingat terleleh air liur nie.. peberet sepanjang zaman.... tambah2 kalau cendol+pulut.... Agak seksa la sejak duduk di area pantai timur nie...memang tak merasa minum cndol yg KAW2 punyer.... So tiap kali balik kampung sure Pesan kat My Ummi supaya belikan @ setiap kali balik sure cari la....Bukan apa cendol yg jual kat kampung saya diTapah ,perak nie..sangat la sadap..sesadap sadapnyer...hehehehe...

    So Suami saya pun dah tau peel isterinyer..so tadi dia mengusik saya...(dia nak g solat jumaat tadi..siap tanya nak kirim cendol tak?) sbb masa kat kampung 1minggu, tiap kali ari jumaat sure saya kirim sbb ada jual dpn masjid di Tapah....
 Huh....tetiber terliur...adoi aiiii.....nak cari mana nie..layan gambar pun ok jgk...n buat hati nie terliur...


 walaweiii..memang terbaeek la gambar nie....




 wahhh..saya kalau gan pulut paling suka...sodap..

 yang nie + gan ice cream.. tak pernah try lagi yg macam nie..mana nak cari nie


 wif kacang merah..dan yg kat bawah wif jagung..terbaeekkkk



tapi tengah tgk2 gambar nie..dpt la satu gambar.. cendol melaka...alamak...terbaekk jugak nie... nak cari mana nie ek...


Agak2 kawan2 yang baca blog saya diarea pantai Timur nie..agak2 kat mana nak cari cendol Kisar macam nie ek....

2 comments:

Watie Rose said...

adoii..sedapnya cendol tu...

QASEH MANSYA said...

watie: tu la pasal..saya nie mmg fanatik la dgn cendol nie..hahahaha

Post a Comment