Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Thursday, January 13, 2011

WANITA

"Pandangan mata seorang wanita lebih tajam dan merbahaya daripada tembusan panah yang berbisa. Oleh itu awasilah selalu agar jangan terkena panahan matanya..."

oh... tahun  baru sepatutnyer seronok masuk keje... tapi..adoi...GB kesayangan ramai telah ditukarkan... memang sedih sebab dibawah naugan En.Gb sangat la best..tiada tekanan..segala berjalan lancar... tapi kini yg hadir Pn.Gb pula... segala- gala perubahan ingin dibuat secara drastik... Aku yang menurut perintah... lupakan la pasal keje...sebab seminggu disekolah memang tak sempat duduk dikerusi dan meja dibilik guru... keje kena mcm SUPERWOMAN...hehehehehe...

Entry terbaru jgk mengenai wanita.... WANITA itu RAHSIA..... betul ker.... saya sebagai wanita...bersetuju 200%... mcm2 yg ada dihati wanita itu sendiri..tak siapa yang memahami..

Duhai wanita sebenarnya, maruah diri yang kau galas lebih berat daripada bongkah bongkah batu yang besar, kau menepis dengan penuh sabar tiap godaan nafsu dunia yang datang bertubi tubi hingga hampir mengheretmu ke kancah yang penuh onar. Percayalah wanita, akan ada bahagia diakhir kesengsaraanmu asal saja kesabaran menjadi bentengmu.
Wanita ku, terima saja makian yang bederu deru ibarat halilintar yang singgah di cupingmu, terima saja itu dengan senyuman dan ambil saja sebagai halwa telinga yang mengajarkan mu erti kesabaran. Itu sebenarnya dendangan sumbang dari bibir bibir sumbing yang ingin melihat mu sungkur. Percayalah akan ada berita manis yang singgah dicupingmu suatu masa nanti asal saja gunung kesabaranmu tidak pernah kau tarah.

Peganglah kata kata ini, "kau sebenarnya tidak akan tersasar seandainya keimananmu kau jadikan sebagai tunjang dalam kehidupan".

Jangan sesaat pun kau lupa setianya masyitah pada Tuhannya, agungnya kasih khadijah kepada agamanya dan perjuangan srikandi srikandi agama terdahulu. Jadikan agama mu sebagai tunjang yang memperkasakan akidah mu, biar kesabaranmu manjadi benteng perjuanganmu dan lebarkan iman mu dengan sejuta lapis sifat mahmuda. Jadilah kita wanita paling bahagia

No comments:

Post a Comment