Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Banner Wan Hazel LINK

Thursday, December 2, 2010

kalau saya tengah tension...nie la akibatnyer...

    Saya bila tengah tension jgn la keluar g shopping..Mmmm bukan2 la yang saya beli...tp kadang2 kalau bukan tengah tension pun menda2 ngarut jgk beli..hehehehe..4hb dec semalam tanpa ada pemikiran yang panjang tanpa memikir apa2 saya beli la Aspire One happy..dengan harga rm1299..fuh...tanpa rasa menyesal pun....(sepatutnyer duit tu simpanan daaa...) Maybe semalam kalau ada Cik suami disebelah lain plak jadinyer..maybe dia yg tukang bayor...hahahaha...tp tak pa la..satu kepuasan dlm hidup...antara2 perkara yg sering saya beli..tambah2 tensen kat sekolah..balik dr sekolah terus g watsons..mcm2 la yg saya sambar..ntah apa2 la dgn perangai pelik ni...dlu nasib tak membeli NIKON D3000 secara solo..huh...survey2 masa tu tak berkenan..kalau tak melayang duit...tp bukan la selalu bila tension saya shopping beli brg mahal..kadang2 beli jer coklat...brg2 make up..baju dan menda2 ngarut la...hhehee tu la lain kali nak shopping g gan My Hubby la..tak jadi mcm ni...kan Tuan penasihat..25%






TIPS minggu ini(tiada kaitan dgn cerita diatas k..)sebagai tips utk kwn2 dan saya jugak..

    Kata orang kalau hidup berumahtangga, kalau tak pernah berselisih faham tu kira bohonglah. Sedangkan lidah lagi tergigit, ini pula suami isteri ……. macam lagu P. Ramlee & Saloma pulak :)
Kalau tak nak berpanjangan, ikut petua ni. Kalau salah seorang tengah marah yang lagi seorang kena diam! ( walaupun hati tengah menggelegak ni ).
Kalau dua-dua tengah marah macam api kena minyak la..semakin marak la jadinya. Kalau seorang diam, yang tengah marah jadi tak lama..bila dia cool barulah kita cakap apa yang tak kena. Barulah hidup aman bahagia.





big love: qaseh mansya

1 comment:

Watie Rose said...

cantik nya lappy pinky tu..nak cari gak satu...hehe

Post a Comment